Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GXO Logistics, Inc. anunță implementarea roboților Digit și a platformei Agility Arc™ ca parte a unui acord de tip Robots-as-a-Service (RaaS)

  • Foto: GXO

GXO Logistics, Inc., cel mai mare furnizor de logistică contractuală dedicată din lume, și Agility Robotics, creatorul robotului de manipulare mobil (MMR) biped Digit®, au semnat un acord multianual pentru a începe implementarea robotului Digit în operațiunile logistice ale GXO. Această inițiativă vine după un program pilot de tip proof-of-concept realizat la finalul lui 2023 și marchează atât prima implementare comercială oficială a roboților umanoizi în industrie, cât și prima utilizare a modelului Robots-as-a-Service (RaaS).

„Ne bazăm pe succesul pilotului inovator de anul trecut cu Agility prin implementarea umanoizilor Digit complet operaționali într-un mediu de depozit real. Abordarea noastră de cercetare și dezvoltare este de a ne asocia cu dezvoltatori din întreaga lume pentru a-i ajuta să construiască și să valideze cazuri practice de utilizare care îmbunătățesc mediul de lucru pentru angajații noștri, optimizând în același timp operațiunile pentru clienții noștri. Agility împărtășește această filosofie, iar Digit este adăugarea perfectă pentru a lucra alături de oamenii noștri în centrul nostru de fulfillment. Suntem încântați să progresăm parteneriatul nostru prin această etapă critică.”,

a afirmat Adrian Stoch, Chief Automation Officer, GXO.

Prin acest acord, GXO Logistics implementează roboții Digit și Agility Arc ™, platforma de automatizare în cloud a Agility în operațiunile sale logistice. Digit, un robot multifuncțional, centrat pe om, va sprijini diverse sarcini de logistică, fiind conceput să lucreze în siguranță în spații umane, aducând mai multe beneficii de la cartografierea spațiilor și definirea fluxului de lucru până la gestionarea operațională și depanarea.

În cadrul amplasamentului SPANX, soluțiile Agility Robotics se integrează cu automatizarea existentă, inclusiv cu roboții mobili autonomi (AMR). Extinzând pilotul de anul trecut, roboții Digit efectuează sarcini repetitive, cum ar fi mutarea containerelor din cobots și plasarea lor pe transportoare, toate gestionate prin platforma Agility Arc. În cadrul acordului RaaS, companiile vor explora noi cazuri de utilizare suplimentare și vor extinde implementarea Digit pentru a răspunde cererii.

Recent, publicația Supply & Demand Chain Executive (SDCE) a recunoscut compania GXO drept câștigătorul general al premiilor 2024 Top Supply Chain Projects pentru proiectul său pilot inovator cu Digit. 

„Vor exista multe premiere pe piața roboților umanoizi în anii următori, dar sunt extrem de mândră de faptul că Agility este prima organizație care a implementat roboți umanoizi reali la sediul unui client, generând venituri și rezolvând probleme de afaceri reale. Agility s-a concentrat întotdeauna pe singurul parametru care contează – furnizarea de valoare clienților noștri prin punerea Digit la lucru – iar această implementare de referință ridică ștacheta pentru întreaga industrie.”,

a precizat Peggy Johnson, CEO, Agility Robotics.

Articole similare

Ad