Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Airbus se confruntă cu probleme persistente ale lanțului de aprovizionare

  • Foto: Airbus

Într-o actualizare recentă a pieței, Airbus SE (simbol bursier: AIR) a raportat evoluții importante în activitățile sale comerciale, ceea ce a determinat compania să își revizuiască orientările pentru acest an.

În prima jumătate a lui 2024, echipa de conducere a Space Systems a realizat o revizuire tehnică detaliată a tuturor programelor sale. Această analiză a identificat noi provocări comerciale și tehnice. Ca urmare a acestei revizuiri, Airbus a decis alocarea cheltuielilor suplimentare de aproximativ 0,9 miliarde de euro în conturile pentru primul semestru al lui 2024. Aceste cheltuieli sunt legate în principal de ipotezele actualizate privind calendarele de execuție, volumul de muncă, sursele de aprovizionare, precum și riscurile și costurile pe durata de viață a anumitor programe de telecomunicații, navigație și observare.

Airbus se confruntă cu probleme persistente ale lanțului de aprovizionare, în special legate de motoare, aerostructuri și echipamente de cabină. Compania intenționează să livreze aproximativ 770 de aeronave comerciale în acest an și să crească producția pe lună la o rată de 75 de aeronave din familia A320 până în 2027.

Ca bază pentru previziunile sale actualizate pentru 2024, Airbus menționează că nu vor exista perturbări suplimentare legate de traficul aerian, lanțul de aprovizionare, operațiunile interne sau cele ale capacității sale de a furniza produse și servicii.

Pe baza previziunilor pentru 2024, Airbus SE își propune să realizeze:

– Aproximativ 770 de livrări de aeronave comerciale;

– EBIT ajustat de aproximativ 5,5 miliarde de euro; – un flux de numerar liber înainte de finanțarea clienților de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Articole similare

Ad