Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia, a 36-a țară care aderă la e-CMR, dorește un transport rutier de marfă complet digital

Italia a ratificat oficial e-CMR, protocolul digital la Convenția CMR a Organizației Națiunilor Unite pentru transportul rutier internațional de mărfuri. Protocolul e-CMR a intrat în vigoare în Italia săptămâna trecută, furnizând o bază juridică pentru transportul rutier de mărfuri complet fără hârtie.

Trecerea de la scrisori de trăsură pe suport de hârtie la scrisori de trăsură complet digitale va îmbunătăți eficiența și siguranța transportului de mărfuri în Italia și, în cele din urmă, în țările învecinate.

Prin eliminarea birocrației, e-CMR reduce costurile de manipulare, elimină întârzierile administrative și de facturare și reduce discrepanțele la punctele de livrare.

De asemenea, e-CMR sporește transparența și securitatea în întregul lanț logistic, furnizând date mai exacte pentru urmărirea expedierilor cu acces în timp real la informațiile privind ridicarea și livrarea.

Standardul e-CMR va permite firmelor italiene de logistică să ofere servicii mai eficiente clienților interni și internaționali.

IRU va continua să promoveze e-CMR ca un instrument important pentru îmbunătățirea vitezei, eficienței și securității comerțului și logisticii.

Articole similare

Ad