Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cod roșu încă o zi, pe 11 iulie, în mai multe țări europene

Asociația transportatorilor maghiari MKFE informează că, în afară de alerta de căldură din Ungaria, au fost emise avertizări meteorologice de cod roșu (cel mai înalt nivel de avertizare meteorologică) pentru 10 și 11 iulie și în Serbia, Croația, Slovenia și Italia, unde se așteaptă căldură extremă, în timp ce mai la nord, în Bavaria și vestul Poloniei, se așteaptă furtuni violente, grindină însoțită de granule mari de gheață, respectiv furtuni puternice, cu 55-80 mm de ploaie în unele locuri și rafale de vânt de 90-120 km/h, pe alocuri și grindină.

În restul Poloniei este vigoare o alertă de cod portocaliu, ca și în întreaga Cehie, în Austria și în Slovacia, unde sunt așteptate furtuni puternice însoțite de grindină.

Utilizatorii drumurilor din zonele afectate de furtuni ar trebui să se aștepte la copaci căzuți, ramuri rupte, linii electrice aeriene rupte și elemente de construcție care cad. Iar în cazul vehiculelor înalte (de exemplu, autocare supraetajate), vânturile puternice pot provoca instabilitate! În timpul ploilor abundente, șoferii sunt sfătuiți să parcheze departe de clădiri și copaci. În plus, din cauza vremii uscate și calde, sunt posibile furtuni de praf și pierderea bruscă a vizibilității, deci se recomandă menținerea unei distanțe mai mari față de celelalte autovehicule din trafic. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să aibă suficient combustibil și apă potabilă.

Articole similare

Ad