Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AROBS obține 28,7 milioane de euro în urma celei mai mari majorări de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS) a anunțat încheierea operațiunii de majorare a capitalului social. Procesul s-a desfășurat în două etape distincte, prima etapă a implicat subscrierea acționarilor existenți pe baza drepturilor de preferință, iar în a doua etapă, noi investitori instituționali locali și internaționali au subscris în cadrul unui plasament privat. Prețul final pe acțiune pentru ambele etape a fost stabilit la 0,82 lei.

„Suntem încântați de succesul acestei majorări de capital, care ne permite să continuăm strategia noastră ambițioasă de creștere, prin M&A și prin expansiune internațională. Interesul ridicat din partea investitorilor instituționali demonstrează încrederea acestora în viziunea și capacitatea noastră de a dezvolta și consolida poziția AROBS pe piețele globale. Sectorul în care activăm, IT&C, joacă un rol crucial în transformarea și modernizarea industriilor la nivel global și cred cu tărie că AROBS este bine poziționată să facă parte din această schimbare. Astfel, fondurile atrase vor contribui la derularea în continuare a investițiilor noastre în cercetare și dezvoltare, prin care vizăm introducerea în piață de soluții inovatoare care să îmbunătățească eficiența și să stimuleze creșterea afacerilor. Echipele noastre sunt pregătite să valorifice oportunitățile oferite de noile tehnologii emergente, precum și prin intermediul parteneriatelor strategice pe care le avem în vedere la nivel global. Suntem încrezători că, prin viziunea noastră și cu sprijinul investitorilor, vom continua să creștem și să inovăm, aducând valoare adăugată.”,

a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Datorită interesului crescut din partea investitorilor instituționali în cadrul plasamentului privat, oferta a fost suplimentată cu acțiuni existente. Astfel, au fost vândute în total 174.258.721 de acțiuni noi, alături de 56.546.000 de acțiuni existente, oferite spre vânzare de acționarul majoritar Voicu Oprean, direct și prin Cabrio Investments. Suplimentarea ofertei a fost realizată pentru a crește free-float-ul companiei.

Operațiunea a atras opt investitori instituționali locali și internaționali, care au subscris peste 96% din acțiunile oferite. Aceasta marchează cea mai mare majorare de capital pentru o companie publică din sectorul IT din România și prima din această industrie unde majoritatea capitalului a fost subscris de investitori instituționali. În urma acestei tranzacții, Voicu Oprean deține direct 50,6329% din capitalul social al companiei.

Capitalul atras va susține strategia de creștere a AROBS prin achiziții de noi companii și creștere organică. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de companii cu sinergii existente și ușor de integrat în cultura AROBS, având un portofoliu solid de clienți și un indicator EBITDA robust. De asemenea, compania intenționează să se extindă în Europa, America de Nord și Asia. O mică parte din fonduri va fi alocată capitalului de lucru pentru a susține creșterea organică și pentru dezvoltarea de noi produse și soluții de tip greenfield.

În prezent, AROBS analizează mai multe ținte potențiale de achiziție, care au o cifră de afaceri agregată de circa 18,4 milioane de euro și o marjă EBITDA estimată pentru 2023, aliniată cu cea a grupului. Companiile țintă activează în domeniul serviciilor software, al produselor software de management al flotelor și al soluțiilor de business. Zonele geografice vizate includ România, Germania, Austria, Elveția, Turcia, Marea Britanie și Serbia.

Aceasta a fost a doua majorare a capitalului social efectuată de AROBS la Bursa de Valori București, și prima după transferul acțiunilor pe Piața Principală, în septembrie 2023. Prima majorare, din octombrie 2021, a atras aproximativ 15 milioane de euro, majoritatea investitorilor fiind de retail. În urma acelei majorări, AROBS a realizat alte zece achiziții până în prezent.

Operațiunea de majorare a capitalului social a fost intermediată de BT Capital Partners, în timp ce Filip & Co a acționat în calitate de consilier juridic pentru AROBS.

Articole similare

Ad