Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

60 milioane de euro pentru 18 parcări noi de camioane, inclusiv în România

Noua Comisie Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea a 18 noi parcări securizate de camioane în șapte state membre UE – Bulgaria, Spania, Franța, România, Ungaria, Italia și Slovenia – și pentru modernizarea unor parcări deja existente, iar asociația olandeză de transport și logistică TLN se declară mulțumită de fondurile nerambursabile acordate, pentru care a făcut lobby mult timp, alături de organizații similare din alte țări, sub umbrelă IRU.

De această dată Olanda nu a depus nicio cerere, deoarece primise deja bani pentru parcări în două runde de finanțare anterioare.

Cele 60 de milioane de euro se adaugă celor 141 de milioane de euro alocate de Comisia anterioară pentru dezvoltarea de noi parcuri de camioane, iar IRU se așteaptă la o sumă suplimentară de 320 de milioane de euro până la sfârșitul lui septembrie. TLN atrage atenția asupra faptului că experiența olandeză arată că subvențiile europene nu reprezintă o garanție în sine că parcările vor fi efectiv realizate, câtă vreme, dintre cele nouă proiecte pentru care Olanda a primit subvenții din partea UE în ultimii șase ani, doar două s-au și făcut: extinderea Maasvlakte Plaza și Truckparking Venlo. Dar speră că dezvoltarea parcărilor auto din celelalte țări va fi accelerată.

Articole similare

Ad