Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum să aplicați pentru IFOY AWARD

Calea către IFOY AWARD nu este ușoară, dar merită. International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) AWARD face parte din clasa de top a premiilor pentru logistică. Companii din întreaga lume aplică cu noile lor dezvoltări și proiecte ale clienților pentru o intralogistică mai bună. Faza de aplicare pentru runda 2025 începe pe 1 august.

Producătorii de tehnologie de manipulare a materialelor, robotică, intralogistică și furnizori de software, precum și start-up-urile cu orice număr de produse sau soluții pot aplica pentru un IFOY AWARD.

Pasul 1: Înregistrarea candidaturii

Oricine dorește să participe trebuie mai întâi să înregistreze o cerere la www.ifoy.org. Pentru aceasta, sunt necesare datele de contact, precum și tipul și denumirea dispozitivului sau soluției și alegerea categoriei. Organizația IFOY creează un formular de înscriere pentru fiecare cerere. După cel mult 48 de ore, datele de acces vor fi trimise prin e-mail și puteți începe. În această etapă, formularul este accesibil numai solicitantului, care poate salva și edita conținutul oricând dorește. Este necesară o descriere a funcționalității și inovației, precum și a beneficiului pentru client și a relevanței pe piață, cele mai importante date tehnice, videoclipuri și imagini.

Candidații pot vedea deja cum arată aplicația lor în partea frontală a site-ului în timpul introducerii datelor. Această vizualizare este activată ulterior pentru juriu și echipele de testare și este publică în cazul unei nominalizări pentru finală. Pentru o soluție integrată pentru clienți, este necesar un studiu de caz cu maximum 7.000 de caractere. Este esențial ca juriul să recunoască inovația și valoarea acesteia pentru utilizatori la prima vedere.

Pasul 2: Nominalizarea

Toate formularele de înscriere vor fi închise pe 30 octombrie. După o examinare preliminară formală și tehnică, juriul nominalizează aproximativ 15 până la 20 de produse și soluții din toate aplicațiile valide pentru finala din decembrie. Acești finaliști sunt anunțați public în ianuarie și trebuie să ia parte la auditul IFOY. Aplicațiile care nu sunt nominalizate vor rămâne confidențiale pentru a evita selecția negativă. Fiecare candidat va fi informat în scris înainte de publicare dacă juriul a făcut o nominalizare.

Etapa 3: ZILELE DE TESTARE IFOY și auditul IFOY    

Evenimentul principal pentru nominalizați este IFOY TEST DAYS din 24-27 martie 2025, unde juriul, testerii și nominalizații se întâlnesc la Dortmund. IFOY TEST DAYS va avea loc ca parte a TEST CAMP INTRALOGISTICS (26 – 27 martie 2025) în incinta expoziției. Cu două zile înainte de deschiderea taberei, sala va fi rezervată exclusiv finaliștilor IFOY, care vor fi supuși testului de audit IFOY în mai multe etape. Factorul decisiv este că nominalizații dintr-o categorie nu sunt comparați între ei, ci cu concurenții lor de pe piață.

Metodologia auditului IFOY

Pentru a evalua valoarea tehnologică a unei inovații, este necesară o comparație cu standardele pieței. Aceasta este sarcina verificării științifice a inovării IFOY, care este realizată de Institutul Fraunhofer pentru fluxul de materiale și logistică (IML) din Dortmund, Catedra de logistică tehnică de la Universitatea din Dresda, Catedra de logistică a fluxului de materiale de manipulare a materialelor de la Universitatea Tehnică din München și Institutul Fraunhofer pentru inginerie manufacturieră și automatizare (IPA) din Stuttgart. Echipa științifică evaluează finaliștii în funcție de patru criterii – gradul de inovare, beneficiile pentru clienți, relevanța pe piață și funcționalitatea – folosind un sistem de puncte și apoi dă un verdict general.

Inovațiile evidențiate de producători sunt verificate la fața locului în sala de testare prin inspecții vizuale și teste funcționale. În cadrul unei comparații tehnologice, oamenii de știință evaluează, de asemenea, dacă acestea sunt dezvoltări ulterioare inovatoare, compoziții noi sau inovații autentice. De asemenea, cărucioarele industriale sunt supuse unor teste de conducere sau funcționale standardizate sau adaptate individual, inclusiv protocolul de testare IFOY care cuprinde aproximativ 80 de criterii, care determină rentabilitatea și eficiența energetică, durabilitatea, siguranța și ergonomia cărucioarelor și le compară cu produsele concurente. În cele din urmă, judecătorii și consilierii lor călătoresc din 19 țări pentru a testa ei înșiși aparatele și soluțiile. Pentru auditul IFOY, participanții primesc certificatul de testare Best-in-Intralogistics la o ceremonie de premiere la fața locului.

Etapa 4: Alegerea

După testele IFOY și numeroasele reuniuni ale juriului, acesta votează câștigătorii. Fiecare jurat atribuie un clasament cu puncte și motivează decizia. Votarea are loc online și este susținută de o bază de date pe portalul juriului.

Etapa 5: Ceremonia de premiere Punctul culminant al IFOY AWARD este anunțarea câștigătorilor și ceremonia de premiere în cadrul unei gale festive. Cu toate acestea, rămâne interesant până la sfârșit, deoarece nici nominalizații, nici câștigătorii nu sunt informați în avans.

Articole similare

Ad