Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Licitații „abandonate“ de Van Hool în urma falimentului, revendicate de Yutong

După ce constructorul belgian de autobuze Van Hool și-a declarat falimentul, divizia de autobuze a fost preluată de olandezii de la VDL Group, de asemenea, o companie de familie. Acest lucru nu înseamnă însă menținerea în producție a întreg portofoliului de produse Van Hool, astfel că licitațiile câștigate anterior de constructorul belgian au fost „abandonate“, beneficiarii fiind nevoiți să organizeze noi proceduri de atribuire.

Este și cazul companiei olandeze Qbuzz, parte a grupului Ferrovie dello Stato Italiane, care comandase noile autobuze electrice Van Hool seria A, de 15 m lungime, pentru a intra în operare în regiunea Zuid-Holland la finalul acestui an, arată site-ul olandez Omnibus News.

După reluarea procedurii, licitația a fost câștigată de chinezii de la Yutong, care s-au dovedit foarte activi în ultimii trei ani în Italia, dar și în Europa de Nord, în Marea Britanie și Scandinavia. Pentru Olanda, ei vor oferi un model similar, Yutong U15, care va intra treptat în operare, pentru a se vedea dacă satisface cerințele pasagerilor, ai șoferilor și a departamentului tehnic al Qbuzz. Contractul prevede achiziția în total a 112 autobuze electrice cu baterii. Potrivit ultimului raport al Chatrou CME Solutions pentru 2023, flota Yutong aflată în operare în Europa a crescut cu 58% comparativ cu 2021, ajungând la 479 de unități.

Articole similare

Ad