Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prometeon lansează prima marcă proprie de pneuri

Prometeon Tire Group, lider în dezvoltarea, producția și comercializarea anvelopelor pentru sectoarele industrial, agro și OTR, a lansat recent primele anvelope marcă proprie de la înființarea companiei, în 2017. Evenimentul special de lansare a avut loc în umbra piramidelor din Giza, Egipt. Primele anvelope care poartă marca Prometeon sunt G02 ON-OFF, pentru utilizare mixtă pe drumuri de șantier, și G210, destinată aplicațiilor regionale grele.

Prometeon Tire Group, singurul producător de anvelope destinate exclusiv vehiculelor comerciale de marfă și de pasageri, a lansat primele anvelope marcă proprie, G02 ON-OFF și G210, după ce a derulat un programul intensiv de cercetare și dezvoltare, ce a inclus testarea a peste 6.000 de anvelope și peste 200 de milioane de kilometri parcurși în toate condițiile climatice și de drum. Anvelopele Prometeon Serie 02 vor fi produse inițial la fabrica din Alexandria a companiei și vor fi comercializate pentru început pe piețele din Egipt, Africa și Orientul Mijlociu, pentru ca apoi să fie distribuite și în Europa și în Turcia până la sfârșitul lui 2024.

CEO-ul Prometeon Tire Group, Roberto Righi, a declarat: „Este o ocazie cu adevărat istorică pentru grupul nostru, deoarece marca Prometeon apare pentru prima dată înscrisă pe cele mai inovatoare anvelope ale noastre, Serie 02. Intrăm într-o nouă fază a călătoriei Prometeon și putem privi înapoi cu mândrie, la moștenirea pe care au generat-o peste 100 de ani de know-how și producția a peste 150 de milioane de anvelope. Această lansare coincide cu cea de-a 30-a aniversare a fabricii Prometeon din Egipt, unde sunt angajați peste 2.000 de oameni.”

G02 ON-OFF este proiectat pentru utilizare mixtă pe drumuri de șantier, în timp ce G210 este destinată aplicațiilor regionale grele, cu focus pe nevoile pieței locale. Ambele vor intra pe linia de producție din Alexandria, locația celei de-a patra unități de cercetare și dezvoltare a companiei, după cele din Italia, Brazilia și Turcia.

G02 ON-OFF Multiaxle și Drive (325/95R24 și 12.00R24) este conceput pentru a ridica nivelurile de rezistență și durabilitate pentru aplicații severe on-off, pentru utilizare mixtă pe drumuri și șantiere și în condiții agresive de uzură a benzii de rulare. Structura talonului a fost reproiectată și întărită, fiind dezvoltat un nou model al benzii de rulare, pentru a îmbunătăți rezistența la rupere și a asigura o uzură uniformă. Noua structură a pachetului de centuri sporește robustețea carcasei și rezistența la temperaturi ridicate. Noua structură și un nou model al benzii de rulare contribuie la îmbunătățirea performanței, la o creștere cu 10% a siguranței și o îmbunătățire cu 10% a uzurii benzii de rulare la același kilometraj.

G02 ON-OFF poate fi folosită pe toate axele de camioane de construcții, fiind optimizată pentru a asigura reșapabilitate, rezistență la rupere și utilizare îmbunătățită în aplicații off-road, fără a compromite confortul acustic și performanța kilometrajului pe drumurile asfaltate. Anvelopa pentru axa de tracțiune asigură un rulaj ridicat și conferă tracțiune ridicată, chiar și în timpul celor mai solicitante operațiuni de pornire și oprire.

G210 (325/95 R24), pentru aplicații regionale grele, a fost proiectată special pentru sarcini mari, pentru uz regional intens. Pachetul de talon și centură a fost reproiectat și întărit cu structuri special concepute pentru a asigura niveluri ridicate de integritate, menite să îmbunătățească performanța chiar și în condiții extreme. Aceasta este prima anvelopă de pe piață cu un rating 24PR. Un nou model de benzi de rulare a fost dezvoltat pentru a optimiza performanța în diverse aplicații. Compusul benzii de rulare este, de asemenea, nou, pentru rulaj mare și generare scăzută de căldură.

Dezvoltată pentru toate axele și concepută special pentru aplicații regionale grele, oferă durabilitate crescută, siguranță și un ciclu de viață prelungit. În comparație cu concurența, se mândrește cu o creștere cu 30% a durabilității (mulțumită structurii armate a carcasei), o îmbunătățire cu 15% a uzurii și cu 20% a siguranței (mulțumită noului compus și designului benzii de rulare).

Articole similare