Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renania de Nord-Westfalia promovează camioanele electrice cu un ajutor de 15 milioane de euro

Renania de Nord-Westfalia sprijină cu 15 milioane de euro reconversia neutră din punct de vedere climatic a flotelor de camioane din sectorul logistic al landului. Ministerul Afacerilor Economice din NRW a anunțat că achiziționarea de camioane moderne, cu propulsie electrică, ar putea fi subvenționată cu până la 300.000 de euro per vehicul.

Costurile de achiziție pentru camioanele grele cu emisii zero sunt în prezent de până la trei ori mai mari decât pentru vehiculele diesel. Fără finanțare, multe întreprinderi nu vor putea să își transforme flotele. Prin această inițiativă, statul german acoperă un deficit de finanțare al guvernului federal și împinge mai departe tranziția de conducere în transportul de mărfuri grele.

Potrivit Ministerului Afacerilor Economice din NRW, achiziționarea și închirierea de camioane noi cu baterii electrice sau cu pile de combustie vor fi subvenționate. Prin urmare, valoarea maximă a finanțării este de maximum 300.000 de euro per vehicul și de maximum 500.000 de euro per întreprindere sau grup de întreprinderi. Potrivit informațiilor, cererile pot fi depuse la guvernul districtului Arnsberg în perioada 18 septembrie – 16 octombrie. Cererile vor fi aprobate într-un proces competitiv în cadrul fondurilor bugetare disponibile. Ordinea se bazează pe cea mai mică sumă de finanțare solicitată per vehicul.

Articole similare

Ad