Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

L’Oréal cumpără o participaţie de 10% din Galderma

L’Oréal a anunțat achiziționarea unei participații de 10% în Galderma Group AG de la Sunshine SwissCo AG, un consorțiu condus de EQT, Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) și Auba Investment Pte. Ltd. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită. În plus, L’Oréal și Galderma au încheiat un acord pentru un parteneriat științific strategic.

Liderul mondial în domeniul frumuseții și pionier în Beauty Tech, L’Oréal investește într-o abordare holistică a rutinei de înfrumusețare. Noua abordare integrează instrumente de diagnosticare, produse topice de înaltă performanță, dispozitive de consum și tratamente estetice. Scopul este de a oferi soluții avansate pentru corectarea, repararea, prevenirea, anticiparea și interceptarea semnelor de îmbătrânire a pielii, îmbunătățind astfel performanța și eficacitatea rutinei de îngrijire personală.

Investiția strategică a L’Oréal în Galderma subliniază creșterea solidă a companiei. Sub conducerea lui Flemming Ørnskov, CEO al Galderma, și sprijinul consorțiului condus de EQT, Galderma a devenit lider în categoria dermatologiei pure-play și unul dintre principalii jucători mondiali în estetica injectabilă. În prezent, Galderma oferă un portofoliu diversificat, incluzând dermo-cosmetice, medicamente dermatologice și produse de top, cum ar fi materiale cu acid hialuronic (HA), neuromodulatori și biostimulatori.

Galderma sprijină pe deplin tranzacția și parteneriatul științific cu L’Oréal, pe care o consideră un partener puternic pe termen lung. L’Oréal nu va căuta reprezentare în Consiliul de Administrație al Galderma și a acceptat condițiile obișnuite pentru acest tip de investiție, conform acordului cu Sunshine SwissCo AG.

Tranzacția va fi realizată prin intermediul unei tranzacții în bloc în afara pieței cu consorțiul condus de EQT, fără intenția de acțiune concertată între L’Oréal și EQT. Finanțarea va proveni din lichiditățile și liniile de credit ale L’Oréal, urmând să fie încheiată în următoarele zile.

„Sunt foarte încântat să anunț această investiție strategică și acest parteneriat cu Galderma.”, a declarat Nicolas Hieronimus, Chief Executive Officer al L’OREAL. „Susținem pe deplin managementul Galderma și strategia sa ca jucător de top în dermatologie pură, îi respectăm independența și suntem foarte încrezători în potențialul său de creștere pe termen lung.”

Articole similare

Ad