Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hyundai Motor Group Robotics LAB obține trei premii la Red Dot Design 2024, inclusiv două la Best of Best

  • Foto: Hyundai Motor Group

Laboratorul de robotică al Hyundai Motor Group (HMG Robotics LAB) a obținut trei premii la categoria Red Dot Design Award 2024 și alte două la categoria „Best of Best.” Distincțiile Red Dot sunt printre cele mai importante premii de design din lume, HMG Robotics LAB fiind apreciat la categoria Robotică pentru inovațiile și excelența sa în design.

Robotul inovator este utilizat la Hyundai Motor Group Innovation Center din Singapore (HMGICS). Acesta folosește inteligența artificială pentru a verifica utilajele și a identifica anomaliile, contribuind astfel la creșterea productivității. Designul său optimizat include un capac sculptat ce permite o detectarea precisă și elimină punctele grele de observat. Robotul are o cameră montată pe o extensie telescopică pentru a-și maximiza câmpul vizual și a-și îmbunătăți recunoașterea și detectarea anomaliilor, integrându-se perfect în mediul HMGICS.

Echipat cu patru module PnD (Plug and Drive) pentru o deplasare eficientă, poate ocoli obstacolele din centrul de producție al HMGICS. Totodată, este capabil să identifice manometre, supape și componente în locuri mai puțin accesibile, eliminând erorile umane și raportând contaminanți sau scurgeri nedetectate. Robotul, câștigător al premiului „Best of Best” la Red Dot 2024, utilizează inteligența artificială pentru a asigura siguranța în cadrul centrului de mobilitate urbană inteligentă.

Platforma de mobilitate compactă și minimalistă de la Hyundai Motor Group, Robotul MobED Delivery a câștigat titlul „Best of Best” la Red Dot 2024. Echipat cu modulul DnL (Drive and Lift), acesta integrează conducerea, direcția și frânarea într-un mecanism unic cu roți excentrice, MobED Delivery poate ajusta dinamic înclinarea și înălțimea corpului său. Designul permite o deplasare lină și o livrare sigură a bunurilor, reducând în același timp disconfortul pentru pietoni prin minimizarea ampatamentului robotului. De asemenea, este extrem de adaptabil, putând traversa diferite terenuri cu înălțimi variabile. Tava sa de încărcare se extinde spre sol atunci când corpul principal este înclinat, iar o bandă transportoare ghidează articolele în siguranță către partea din spate a robotului. MobED Delivery se integrează ușor în diverse medii, cum ar fi birouri și apartamente, facilitând livrarea fără a fi necesară prezența personală a destinatarilor. De asemenea, robotul DAL-e Delivery, destinat livrării alimentelor și coletelor în spații complexe, a fost recunoscut cu distincția Red Dot Winner.

Robotul DAL-e Delivery include un design sofisticat, un afișaj superior și un sistem de iluminat exterior cu LED-uri pentru a indica starea sa actuală utilizatorilor. Cabina de încărcare asigură stocarea în siguranță a articolelor în timpul transportului, având uși duble automate și o tavă alimentată pentru livrare. Modulul său de alimentare permite navigarea autonomă, datorită unei serii de camere și senzori integrați.

„Aceste premii sunt rezultatul eforturilor continue ale Grupului Hyundai Motor de a se asigura că atât clienții, cât și tehnologiile robotice inovatoare se pot întâlni în mod natural. Vom continua să depunem eforturi în calitate de ghid prietenos pentru societatea inteligenței robotice, alături de devotamentul de a prelua conducerea în aducerea la realitate a transformării noastre.”,

a precizat Dong Jin Hyun, Vicepreședinte și Șef al laboratorului de robotică la Hyundai Motor și Kia.

Articole similare

Ad