Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ROMGAZ și NS-EDGE colaborează pentru îmbunătățirea securității cibernetice

S.N.G.N. Romgaz S.A. (ROMGAZ) a organizat recent un eveniment denumit „NS EDGE CYBERSECURITY SHOWCASE”, care a evidențiat progresele majore în consolidarea securității infrastructurii energetice critice din România. În cadrul evenimentului, s-a sărbătorit implementarea cu succes a unei soluții avansate de securitate cibernetică, dezvoltată de compania americană NS EDGE, recunoscută pentru inovațiile sale în tehnologiile din domeniul informațiilor despre amenințările cibernetice.

Implementarea cu succes a soluției NS EDGE la ROMGAZ, susținută de Serviciul Comercial Extern al SUA și Ministerul Energiei din România, a stabilit un nou standard de siguranță pentru informațiile legate de amenințări și apărare cibernetică în sectorul energetic.

ROMGAZ, recunoscând importanța crescută a securității cibernetice, a integrat măsuri solide în strategia sa de bază, esențiale pentru protejarea activelor, asigurarea continuității operaționale și menținerea încrederii părților interesate.

„Pentru ROMGAZ, conformarea cu Directiva NIS 2 nu este doar o cerință de reglementare, ci și o oportunitate de a ne consolida angajamentul față de securitatea cibernetică. Colaborarea cu NS EDGE exemplifică abordarea noastră proactivă de integrare a tehnologiilor de vârf care ne îmbunătățesc poziția de securitate cibernetică. Acest parteneriat subliniază implicarea noastră în susținerea soluțiilor inovatoare și dorința continuă de a excela în protejarea infrastructurii critice. Astfel de acțiuni reflectă angajamentul ROMGAZ de a respecta cele mai înalte standarde de securitate și reziliență.”,

a declarat Răzvan POPESCU, Directorul General al ROMGAZ.

Soluția NS Edge, parte din inițiativele de securitate cibernetică ale ROMGAZ, a fost implementată cu succes, oferind detectarea în timp real a amenințărilor cibernetice și procesând eficient volume mari de date cu resurse de calcul minime.

Parteneriatul dintre ROMGAZ și NS EDGE este susținut de programul CleanTech Nexus, o inițiativă a Ministerului Energiei din România, Techcelerator și Ministerul Energiei din Republica Moldova, care promovează inovația și colaborarea transfrontalieră pentru soluții energetice durabile și sigure.

Evenimentul „NS EDGE CYBERSECURITY SHOWCASE” a beneficiat de prezența Ministrului român al Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanți ai Techcelerator și o delegație din partea Serviciului Comercial Extern al SUA. Acesta a subliniat importanța securității cibernetice și a evidențiat valoarea strategică a colaborării dintre Romgaz și NS Edge, demonstrând un model de cooperare internațională și guvernamentală în acest domeniu.

Articole similare

Ad