Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Şi în Germania cetăţenii au montat indicatoare de reducere a vitezei în zone turistice. Instanţa a cerut demontarea indicatoarelor.

Dacă în România televiziunile au difuzat cazul unui cetăţean dintr-un sat care a pictat singur dungi albe imitând o trecere de pietoni pe şosea în faţa unui birt pe care îl frecventa pentru a putea traversa şi când consuma mai multe păhărele, Germania se confruntă cu instalarea unor indicatoare rutiere care sugerează reducerea voluntară a vitezei în zona Lacului Constanz.

Ce-i drept, diferenţa este că nemţii au montat pe proprietățile lor semnele care indică o limită de viteză voluntară de 30 km/h, nu pe drumul public, însă instanţa a considerat că semnele proiectate de cei care le-au şi instalat ar putea fi confundate cu indicatoarele rutiere de limitare a vitezei la 30 km/h, montate de Administraţia Drumurilor.

Astfel, Tribunalul Administrativ din Freiburg a hotărât în trei cazuri în cadrul unui litigiu de lungă durată că semnele trebuie îndepărtate, motivul decisiv pentru instanță fiind asemănarea prea mare cu semnul rutier oficial.

Semnele controversate includ cuvântul “Voluntar”, o imitație a semnului 30 km/h și siluete de copii care aleargă. Limita obișnuită de viteză în zonă este de 50 km/h, care se aplică în localități.

Autorităţile locale din Constanz au ordonat îndepărtarea imediată a semnelor în luna aprilie, ameninţând locuitorii care au montat semnele cu plata unei penalități de 800 de euro fiecare. Plângerile și cererile urgente ale rezidenților au ajuns în cele din urmă la tribunalul din Freiburg, care s-a pronunțat acum.
Nefiind însă o decizie finală şi irevocabilă, cetățenii pot depune o cale de atac la Curtea Administrativă din Baden-Württemberg din Mannheim în termen de două săptămâni de la notificare.

În luna octombrie a anului trecut, instanța din Freiburg respinsese deja trei procese intentate de cetățeni împotriva biroului districtual Constanz. Cetăţenii germani au fost susținuți de Deutsche Umwelthilfe (DUH). Asociația ecologistă locală a solicitat o “inițiativă privată pentru protecția climei, mai multă siguranță rutieră și mai puțin zgomot” în toamna anului 2021. Semnele au fost achiziționate și apoi distribuite ca parte a acestei inițiative.

Articole similare

Ad