Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vehiculele electrice de 4.250 kg vor plăti în Olanda taxe ca pentru 3.500 kg

Deoarece vanurile electrice sunt mai grele decât cele din aceeași categorie, dar pe combustibili fosili, pentru ele trebuie să se plătească în Olanda o taxă similară celei pentru camioane grele, ceea ce, în opinia asociației olandeze de transport TLN, nu este în concordanță cu ambițiile de sustenabilitate ale industriei de transport. De aceea asociația a făcut lobby, cu succes, și în curând vehiculele electrice de 4.250 kg vor fi incluse în categoria pentru care se plătește taxa/vehicul cea mai mică.

O altă inițiativă a TLN privește existența unor rute alternative gratuite în cazul în care unele porțiuni de infrastructură sunt scoase brusc din uz, cum se tot întâmplă în ultimul timp, din cauză că au întârziat lucrările de întreținere. Astfel încât să nu se oprească transportul într-o regiune întreagă.

TLN mai solicită să existe suficiente puncte fizice de plată a taxelor de drum la conexiunea Blankenburg (noua autostradă A24, care va fi dată în folosință în decembrie), astfel încât să nu apară posibilitatea ca firmele străine să nu achite taxa. Plata se poate face și digital, dar este nevoie și de capacitate suficientă la fața locului, consideră asociația.

Articole similare

Ad