Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU propune noului Parlament European opt direcții prioritare de acțiune

Uniunea Transporturilor Rutiere Internaționale (IRU), care reprezintă peste un milion de companii de transport de marfă și de pasageri, a publicat recent un Manifest prin care atrage atenția noilor membri ai Parlamentului European cu privire la acțiunile de politică prioritare pentru perioada următoare.

„În numele membrilor noștri din UE, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu noul Parlament pentru a continua să consolidăm rolul crucial al transportului rutier comercial în sprijinirea comunităților și afacerilor sănătoase și prospere. Cele mai urgente priorități se referă la necesitatea de a sprijini tranziția sectorului transportului rutier comercial către neutralitatea carbonului, menținând în același timp eficiența operațională, reziliența și competitivitatea. În plus, trebuie să digitalizăm sectorul într-un mod inteligent și să abordăm criza cronică a șoferilor, care afectează deja economia europeană”, a declarat Raluca Marian, directorul IRU EU Advocacy.

Manifestul IRU pentru noul mandat parlamentar include opt acțiuni prioritare în trei domenii.

În primul rând, pentru lucrătorii din industria transporturilor, Manifestul prezintă acțiuni pentru a facilita accesul la profesia de șofer și pentru a îmbunătăți formarea, precum și pentru a îmbunătăți condițiile de odihnă a șoferului. Apoi, pentru a sprijini continuarea decarbonizării sectorului, Manifestul include priorități privind standardele de CO₂ pentru vehiculele grele, capacitatea rețelei electrice și armonizarea restricțiilor de acces la vehiculele urbane în întreaga UE. Și, în sfârșit, pentru rolul cheie al sectorului în sprijinirea prosperității, Manifestul se concentrează pe digitalizarea documentelor de transport, creșterea eficienței și a transportului combinat și clarificarea regulilor privind datele în vehicul.

Pe măsură ce noul Parlament European își începe mandatul, IRU își menține angajamentul de a fi un partener constructiv și de încredere în conturarea viitorului transportului rutier în UE.

Articole similare

Ad