Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BERD sprijină extinderea retailerului La Cocoș cu o investiție de 10 milioane de euro

  • Foto: BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), împreună cu administratorii fondurilor de capital privat CEECAT Capital și Morphosis Capital, sprijină extinderea La Cocos, o companie de retail alimentar din România.

Investiția de capital a BERD de 10 milioane de euro, împreună cu cea a co-investitorilor, va susține extinderea rețelei de magazine a companiei. Finanțarea vizează creșterea competitivității La Cocos și consolidarea poziției sale pe piața locală de retail.

„Suntem mândri de creșterea remarcabilă a magazinelor La Cocos și de impactul pozitiv pe care îl avem asupra comunităților din zonele în care operăm. Această tranzacție ne oferă resursele financiare și expertiza necesară pentru a ne extinde rapid rețeaua cu două cifre în următorii patru ani. Obiectivul nostru general este să ne consolidăm poziția de lider în retailul alimentar din țară. Împreună cu echipa La Cocos, le mulțumim investitorilor noștri pentru încrederea și sprijinul lor viitor în atingerea acestui obiectiv ambițios.”,

a declarat Julian Nika, fondator și CEO, La Cocos.

„Suntem încântați să sprijinim creșterea și extinderea La Cocos în România, alături de co-investitorii noștri Morphosis Capital și CEECAT Capital. Retailul alimentar este unul dintre cele mai active domenii de investiții pentru BERD, iar această investiție este o mare oportunitate pentru Bancă de a sprijini creșterea unui model de afaceri inovator de retail pe piața atractivă din România, susținut de un antreprenor puternic și respectat, Iulian Nice.”,

a precizat Tamás Nagy, Co-Head al Departamentului Private Equity al BERD.

La Cocos, fondat în 2014, este o companie românească de retail cu discount, care deține trei magazine situate în Ploiești și București. La Cocos este specializat în oferirea unui sortiment eficient de produse la prețuri extrem de competitive, deservind atât clienții business-to-consumer (B2C), cât și întreprinderile mici.

CEECAT Capital este un important investitor de capital privat axat pe piețele emergente din Europa în curs de dezvoltare. Investițiile sale se concentrează pe întreprinderile mici și mijlocii și pe companiile emergente cu capitalizare medie, cu accent pe impactul asupra dezvoltării.

Morphosis Capital este un fond regional de capital privat axat pe fondatori. Acesta investește capital în întreprinderi cu creștere rapidă, transformându-le în campioni naționali și regionali.

BERD este unul dintre principalii investitori instituționali din România. Până în prezent, banca a investit peste 11 miliarde de euro în 547 de proiecte din întreaga țară.

Articole similare

Ad