Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FlixBus lansează primul serviciu de transport cu autocar electric, de la Londra la Cambridge

Compania de tehnologie Flix anunță lansarea unui serviciu de transport realizat 100% cu autocare electrice, în Regatul Unit, între Cambridge și Londra, în parteneriat cu Whippet și Zenobē. Autocarul electric Yutong GTe14 circulă, începând de la jumătatea lui august, pe o rută FlixBus care face legătura între centrul orașului Cambridge, Trumpington Park and Ride, London Finchley Road și Victoria Coach Station.

Traseul are o lungime de aproape 200 km dus-întors (124 mile) și va fi testat timp de șase săptămâni în rețeaua FlixBus. Modelul Yutong GTe14, furnizat de Pelican Yutong, economisește 167 kg de emisii de carbon pe zi pe parcursul a două călătorii dus-întors pe această rută, comparativ cu un autocar similar pe motorină.

Vehiculul este prevăzut cu toaletă, puncte de încărcare USB și wi-fi gratuit pentru toți clienții, standard pe liniile FlixBus. Bateriile, de 563 kWh, vor fi încărcate la depoul Swavesey al Whippet, folosind infrastructura furnizată de Zenobē. De altfel, Zenobē va instala pe autocar propriile sisteme telematice, pentru a colecta date despre performanța vehiculului și a bateriilor.

Andreas Schorling, Managing Director FlixBus UK, a declarat: „După lansarea primului serviciu cu autocare electrice între Anglia și Țara Galilor, suntem încântați să încercăm un alt serviciu cu emisii zero, în timp ce construim cea mai mare rețea de autobuze din țară.”

Prețurile biletelor sunt la fel de accesibile ca toate celelalte servicii FlixBus de pe rută, începând de la 2,99 lire sterline.

Whippet este principalul operator de autobuze electrice din Cambridge, oferind serviciul de transport universitar Universal, precum și rute locale de autobuz. FlixBus are 70 de destinații în rețeaua sa din Marea Britanie, alături de servicii zilnice către Europa continentală. Rețeaua sa a obținut un rating de 4,2 din 5 stele pe TrustPilot, cel mai mare dintre orice serviciu de autocar programat din țară.

Articole similare

Ad