Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ITA: Basculanta W1RB de la KH-Kipper aduce un plus de eficiență și de rezistență la uzură

Așa cum v-am informat deja, în competiția International Trailer Award (ITA), fosta Trailer Innovation, din al cărei juriu face parte și revista Tranzit, s-au înscris la categoria Caroserie opt producători, cu 11 soluții.

Unul dintre ei este KH-Kipper, care a concurat cu basculanta W1RB, RockBull, destinată mineritului de suprafață, deci unor aplicații în condiții extreme, pentru care este nevoie de robustețe, de cea mai lungă durată de viață (care este benefică și pentru mediu) și disponibilitate posibile, dar și de productivitate. Iar W1RB a fost conceput pentru a transporta materialul dragat de la mină la concasor, inclusiv pietre de mari dimensiuni, cât mai eficient, 24/24, 7/7, 365 de zile/an, deoarece are un design inovator al benei, este realizat din oțel Hardox 500 și are un număr de suduri de patru ori mai mic, ceea ce garantează o rezistență excepțională la uzură, duritate și durabilitate. Datorită cilindrului de basculare Hyva, ridicarea/coborârea benei necesită doar 30-35 de secunde, deci în cazul unor activități ce presupun numeroase cicluri repetate timpul economisit poate fi utilizat pentru un număr mai mare de cicluri, adică pentru transportul unei cantități mai mari de marfă. Iar sistemul Hyva Smart monitorizează fiecare ciclu de basculare, afișează poziția vehiculului în raport cu solul – ajutând operatorul să ia decizii mai bune privind poziționarea benei și să optimizeze siguranța și eficiența înainte și în timpul basculării, deoarece poate analiza datele în cloud – memorează limitele pentru poanta longitudinală și transversală a șasiului, astfel că, dacă vehiculul se înclină prea mult, întrerupe descărcarea, memorează greutatea încărcăturii pentru a genera statistici privind eficiența operațională, reduce opririle neplanificate și creează planuri de întreținere preventivă.

Basculanta are și sarcină utilă mare, deoarece, la un volum de 21-25 mc, permite o greutate de 35-40 t, cu 16% peste versiunea anterioară. Ea este echipată și cu un sistem ce previne intrarea pietrelor în canelurile anvelopei, ceea ce le crește durata de viață și reduce numărul de reparații costisitoare. W1RB este și sigură, având protecție pentru cabină – utilă mai ales la încărcare/descărcare – ca o extensie a peretelui benei, cu lățime de până la 3 m.

Articole similare

Ad