Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prima navă de marfă cu propulsie asistată de vânt la SMM cu bound4blue

SMM din acest an va fi primul eveniment maritim major care va găzdui o navă cu un sistem avansat de propulsie asistată de vânt (WAPS), nava „Eems Traveller” de 2.850 dwt urmând să acosteze la Überseebrücke, Hamburg, pe 3 și 4 septembrie.

Nava de mărfuri generale sub pavilion olandez, deținută de Amasus, va prezenta cele două eSAIL® (vele de aspirație) de 17 m înălțime de la bound4blue, demonstrând modul în care vântul poate ajuta o industrie în tranziție să reducă costurile, emisiile și să respecte reglementările din ce în ce mai stricte. Soluția la cheie a fost instalată în două etape simple, cu fundațiile velelor montate în timpul unei escale programate a navei în Țările de Jos pentru o inspecție de reînnoire a clasei de cinci ani, înainte ca velele în sine să fie instalate – în doar patru ore – în portul Bilbao.

Avantaj curat

Tehnologia autonomă eSAIL® a bound4blue este robustă, simplă și dovedită pe piață. Funcționează prin antrenarea aerului pe o suprafață aerodinamică pentru a genera o eficiență de propulsie excepțională, fără niciun aport operațional din partea echipajului. Acest lucru reduce drastic consumul de combustibil, cheltuielile operaționale și emisiile în aer.

Realitatea acestor eficiențe va fi dezvăluită părților interesate la SMM, bound4blue împărtășind datele testelor operaționale la bordul „Eems Traveller”. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă de aproape tehnologia și să afle mai multe despre funcționarea sa.

Sincronizare perfectă

„Eems Travelle” este o navă de referință”, comentează David Ferrer, cofondator și CTO, bound4blue. „Velele gemene instalate în iulie 2023 au fost, la momentul respectiv, cele mai mari vele de aspirație văzute vreodată în domeniul maritim. Operațiunile de până acum au furnizat o multitudine de date detaliate pentru a demonstra impactul lor tangibil asupra mediului. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim concluziile noastre la SMM. În plus față de propriile noastre teste și validări, Lloyd’s Register a fost însărcinat să efectueze o evaluare de către o terță parte pentru a verifica performanța și economiile realizate. Suntem îndatorați companiei Amasus și obiectivului de sustenabilitate al Portului Hamburg, pentru oportunitatea de a prezenta puterea vântului cu mai mult decât simple cuvinte – oferind industriei șansa de a experimenta tehnologia și de a învăța despre efectul său transformator. Având în vedere impactul unor reglementări precum EU ETS, CII și viitoarea mișcare maritimă FuelEU, nu mă pot gândi la un moment mai bun pentru a promova energia eoliană pe agenda transportului maritim.”

bound4blue și Amasus vor utiliza nava ca o platformă pentru conferințe de presă, vizite și angajamente generale cu armatori, societăți de clasă și alți factori de decizie importanți pe parcursul vizitei sale de două zile. Reprezentanți ai furnizorului de tehnologie și ai echipajului navei vor fi prezenți pentru a răspunde la întrebări și pentru a discuta despre modul de valorificare a puterii unei surse de energie gratuite, disponibile și complet regenerabile.

Un eveniment special va avea loc marți, 3 septembrie, după-amiază, la care vor participa toți cei trei co-fondatori bound4blue, care vor împărtăși informații și evoluții cu partenerii și principalele contacte din industrie.

Facilitarea viitorului

O declarație din partea Amasus: „Industria discută în permanență despre calea care oferă cea mai bună cale către decarbonizare. Noi, cei de la Amasus, credem că nu există o singură cale de urmat, ci mai degrabă o serie de trasee pe care se poate călători, combinând tehnologii revoluționare și emergente pentru a avea un impact pozitiv în prezent. În acest sens, considerăm energia eoliană drept un factor-cheie pentru un viitor mai ecologic al transportului maritim. „Eems Traveller” este o manifestare a acestei convingeri, arătând cum proprietarii se pot asocia cu furnizori de încredere pentru a obține câștiguri semnificative – și nu doar din perspectiva mediului și a reglementărilor, ci și din punct de vedere comercial. Așteptăm cu nerăbdare să ne alăturăm bound4blue pentru a împărtăși aceste perspective la SMM.”

Parteneri preferați

Pe lângă impactul operațional și potențialul mai larg al energiei eoliene, bound4blue va folosi evenimentele de presă pentru a dezvălui și alte noutăți privind dezvoltarea. Aceasta urmează unei serii de contracte și instalații care consolidează poziția companiei în avangarda revoluției eoliene.

Recent, au fost încheiate acorduri eSAIL® cu nume importante precum Eastern Pacific Shipping, Louis Dreyfus Company și Odfjell, cu instalații programate în lunile următoare. eSAIL® sunt potrivite atât pentru construcțiile noi, cât și pentru modernizări în marea majoritate a segmentelor de nave, inclusiv, dar fără a se limita la, tancuri, vrachiere, Ro-Ros, croaziere, feriboturi, nave de transport gaze și nave de marfă generală.

Articole similare

Ad