Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF se alătură platformei internaționale pentru rezervarea stațiilor de încărcare

Obiectiv: creșterea disponibilității camioanelor electrice

DAF Trucks s-a alăturat HDV Booking, un consorțiu care lucrează la stabilirea unei platforme pentru rezervarea punctelor publice de încărcare pentru camioane în Europa. Acest lucru va crește și mai mult disponibilitatea camioanelor DAF complet electrice, în special pentru transportul pe distanțe lungi.

HDV Booking este un nou consorțiu care include furnizori de instalații de încărcare, sisteme de citire a cardurilor, transportatori și dezvoltatori de software. Acesta lucrează la o platformă care va permite transportatorilor să găsească și să rezerve punctele de încărcare disponibile. Acest lucru va facilita planificarea și rutele cele mai eficiente pentru vehiculele electrice. Planificarea îmbunătățită a încărcăturilor va contribui la limitarea timpilor de așteptare și va face posibile distanțe mai lungi, inclusiv rute internaționale. HDV Booking își propune să fie operațional în întreaga Europă în 2026.

DAF partener de tranziție pentru întreprinderi

„Un sistem optim de rezervare necesită ca toate vehiculele electrice, precum și punctele de încărcare și software-ul de planificare, să fie conectate între ele”, potrivit lui Bart Bosmans, director de marketing și vânzări și membru al Consiliului de administrație al DAF Trucks. „Capacitatea de a lua în considerare factori precum congestia traficului și perioadele de odihnă ale șoferului va duce la o utilizare mai optimă atât a infrastructurii publice de încărcare, cât și a vehiculelor electrice.” Cu XD și XF Electric, DAF oferă camioanele perfecte pentru transportul pe distanțe lungi, datorită unei autonomii cu emisii zero de până la 500 km. Aceasta poate fi mărită la 1.000 km pe zi prin încărcarea pachetelor de baterii în timpul pauzei șoferului, de exemplu. „Accesul la mai multe informații privind disponibilitatea stațiilor publice de încărcare este un pas important în creșterea disponibilității camioanelor electrice pentru transportul pe distanțe lungi”, subliniază Bart Bosmans. „Decizia DAF de a face echipă cu HDV Booking subliniază poziția noastră ca partener în tranziția energetică. La urma urmei, pe lângă o gamă completă de camioane electrice, oferim, de asemenea, clienților noștri stații de încărcare și consiliere și formare specializate.”

Articole similare

Ad