Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) solicită un audit independent și propune măsuri concrete pentru redresarea proiectului ONRC 2.0

Proiectul ONRC 2.0, conceput pentru a moderniza și digitaliza operațiunile Registrului Comerțului, se confruntă cu întârzieri și deficiențe care au blocat accesul la capital pentru numeroase afaceri.

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la gestionarea defectuoasă a proiectului, subliniind că aproximativ 25 de milioane de euro sunt blocați în economia românească. Această situație afectează grav antreprenorii, în special întreprinderile mici și mijlocii, și pune în pericol eforturile de digitalizare și dezvoltare economică ale României.

ARSC propune următoarele măsuri pentru remedierea problemelor proiectului ONRC 2.0:

1.            Implementarea unui audit independent al proiectului ONRC 2.0 pentru a identifica toate problemele și a stabili măsurile necesare pentru corectarea acestora.

2.            Formare profesională continuă: Personalul ONRC trebuie să beneficieze de instruire specializată pentru a gestiona corect procesele de digitalizare.

3.            Colaborare cu experți din sectorul privat: Ecosistemul nostru de parteneri și experți în tehnologie poate oferi suport și expertiză pentru implementarea eficientă a soluțiilor digitale.

4.            Implementarea unei platforme de monitorizare în timp real: Aceasta ar permite detectarea timpurie a problemelor și asigurarea transparenței în execuția proiectelor.

De asemenea, ARSC face un apel la transparență și responsabilitate în gestionarea proiectelor de digitalizare la nivel național. Subliniază necesitatea unei raportări periodice și transparente a progresului acestor proiecte, astfel încât cetățenii și mediul de afaceri să poată urmări utilizarea resurselor publice. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a restabili încrederea în capacitatea statului de a gestiona eficient resursele și proiectele digitale.

În calitatea sa de principală autoritate în Industria Smart City din România, ARSC își exprimă disponibilitatea de a colabora cu autoritățile pentru îmbunătățirea și redresarea proiectului ONRC 2.0. Totodată, se angajează să ofere expertiza sa pentru a preveni astfel de situații în viitor și pentru a asigura implementarea eficientă a soluțiilor tehnologice, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a României.

Sprijin și colaborare

În situații de criză, ARSC consideră că este importantă  o colaborare a statului cu experți și parteneri din sectorul privat, pentru succesul proiectelor de digitalizare. O cooperare eficientă poate face diferența între succesul și eșecul acestor inițiative, astfel ARSC își exprimă deschiderea de a colabora cu ONRC și alte instituții pentru a asigura succesul proiectului ONRC 2.0.

Apel la acțiune

ONRC trebuie să recunoască urgent nevoia de a corecta deficiențele actuale și să colaboreze cu experți pentru redresarea rapidă a situației. Doar printr-o acțiune concertată și un parteneriat solid între sectorul public și privat se poate recâștiga încrederea publicului în procesele de digitalizare și se poate proteja economia de riscuri similare în viitor.

Calculul prejudiciilor

Evaluarea prejudiciilor economice cauzate de problemele proiectului ONRC 2.0 ar trebui realizată de experți financiari și instituții bancare, în colaborare cu autoritățile. ARSC dispune de competențele necesare și este pregătită să sprijine acest proces prin intermediul experților și partenerilor săi specializați.

Declarație oficială Eduard Dumitrașcu

„Situația actuală subminează încrederea publicului în procesele de digitalizare și afectează negativ mediul de afaceri. Este imperativ ca ONRC să ia măsuri rapide și decisive pentru a corecta aceste deficiențe. Experții financiari sau instituțiile bancare pot evalua exact prejudiciile și putem contribui cu expertiza noastră și a partenerilor noștri din sectorul privat. Doar printr-o colaborare deschisă și un angajament comun putem asigura o digitalizare eficientă și durabilă în România.”,

a declarat Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City.

Articole similare

Ad