Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul Poloniei vrea să crească investițiile în rețeaua feroviară în dauna celei rutiere

Ministrul adjunct al infrastructurii din Polonia este de părere că trebuie descurajate investițiile în drumuri astfel încât accentul să fie pus, în această țară, pe extinderea rețelelor feroviare, drept pentru care asociația poloneză de transport și logistică TLP a solicitat mai multe detalii și lămuriri în ceea ce privește planurile executivului.

Asta deoarece reprezentanții săi sunt mulțumiți de anunțul că se urmărește dezvoltarea infrastructurii feroviare, câtă vreme multe servicii furnizate de antreprenorii polonezi din industria transporturilor și logisticii sunt legate de transportul intermodal și combinat, dar pe de altă parte sunt îngrijorați de faptul că acest proces va avea loc în detrimentul infrastructurii rutiere poloneze. Or, aceasta este legată de investițiile firmelor de transport în baze operaționale, centre logistice și depozite, dar și de investițiile clienților lor în locuri de muncă. În plus, TLP își exprimă îngrijorarea cu privire la siguranța și condițiile de muncă ale șoferilor, siguranța pasagerilor și a mărfurilor transportate, precum și siguranța tuturor celorlalți participanți la trafic, dacă nu s-ar mai investi în infrastructura rutieră.

Aproximativ 80% din transportul intern de mărfuri din Polonia este rutier, iar dublarea (improbabilă totuși, în opinia TLP) volumelor transportate feroviar va reduce doar cu câteva procente cererea de transport rutier

Sursă foto: TLP

Articole similare

Ad