Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei afectează și transportul rutier din UE

La sfârșitul lui iunie, Consiliul European a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, iar această nouă înăsprire a normelor afectează și transportul rutier din UE, deoarece interzice, începând cu 24 iunie, transportul rutier de mărfuri pe teritoriul UE, inclusiv tranzitul, pentru societățile din Comunitate care sunt deținute în proporție de 25% sau mai mult de o persoană fizică sau juridică rusă. Iar companiile de transport rutier deținute de ruși în proporție de 25% sau mai mult nu mai au dreptul de a exista în UE.

Decizia a fost luată, așa cum explică asociația olandeză de transport și logistică TLN, deoarece

Consiliul European a avut tot mai multe indicii că interdicția deja existentă privind transportul rutier către Rusia riscă să fie eludată prin înființarea sau achiziționarea de către ruși a unor companii de transport rutier din UE. De acum înainte instituțiile naționale de control îi pot solicita oricărui operator de transport din UE să furnizeze informații cu privire la structura acționariatului.

TLN informează că unii dintre membrii săi au fost deja abordați de clienți care le-au cerut declarații că nu sunt deținuți 25% de ruși și că nu au capital rusesc și arată că este obligatoriu ca ei să coopereze cu instituțiile guvernamentale care le cer informații.

Articole similare

Ad