Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eTruckathon: MAN eTGX evidențiază caracterul adecvat din punct de vedere practic

Douăsprezece camioane electrice, douăsprezece echipe, aproximativ 300 km la putere: acesta este E.ON Drive eTruckathon. MAN Truck & Bus a participat cu MAN eTGX, făcând o nouă declarație în favoarea mobilității electrice pentru vehiculele comerciale. eTruckathon a demonstrat caracterul practic al camioanelor electrice și al infrastructurii de încărcare aferente. Marc Spieker, Chief Operating Officer la E.ON, a explicat: „Prin eTruckathon, reunim principalii actori din industrie și oferim o perspectivă practică asupra posibilităților actuale ale transportului ecologic de mărfuri grele”.

Pe lângă unii producători de vehicule, precum MAN, la demonstrația de conducere au luat parte și companii de logistică. Companiile de logistică DB Schenker, DHL, Elflein Transport & Logistik, Fiege și Gruber Logistics au ieșit pe pistă cu propriile lor camioane electrice. Acest lucru arată că și clienții MAN Truck & Bus se concentrează pe transformare. Punctul de plecare a fost E.ON Drive TestingLab din Essen. Traseul de aproximativ 300 de kilometri a acoperit autostrăzi și drumuri de țară. Destinația a fost centrul de expoziții din Hanovra. Experiențele și rezultatele primului eTruckathon vor fi prezentate la IAA TRANSPORTATION.

E.ON și MAN Truck & Bus colaborează, de asemenea, pentru a extinde infrastructura de încărcare pentru vehiculele comerciale. Ca parte a cooperării lor, compania energetică și producătorul de vehicule comerciale vor înființa aproximativ 170 de locații cu aproximativ 400 de puncte publice de încărcare la stațiile de service MAN din întreaga Europă Primele trei locații vor fi puse în funcțiune în acest an. Până la sfârșitul anului 2025, vor exista 80 de puncte de încărcare.

Articole similare

Ad