Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bosch și Pirelli, parteneriat strategic în domeniul tehnologiei pentru anvelope inteligente

Pirelli și Bosch au semnat un acord de colaborare pentru a dezvolta soluții software și funcții de conducere bazate pe senzori integrați în pneuri. Scopul acestei colaborări este de a spori siguranța, confortul, durabilitatea și dinamica condusului pentru șoferi. Cele două companii au o viziune pe termen lung și plănuiesc să îmbunătățească procesarea semnalelor din pneuri, utilizându-le ca input pentru controlerele dinamice ale vehiculelor.

Pirelli Cyber Tyre este primul sistem din lume bazat pe pneuri cu senzori integrați care colectează și transmit date către vehicul pentru procesare în timp real. Bosch a dezvoltat deja o aplicație ESP adaptată special anvelopelor Pirelli într-un proiect comun cu producătorul de hipercaruri Pagani Automobili. Tehnologia „Pirelli Cyber Tyre” de pe Pagani Utopia Roadster transmite informații importante despre anvelope către unitatea de control ESP. Acest lucru permite utilizarea optimă a proprietăților și performanțelor individuale ale anvelopelor, asigurând o siguranță sporită și condiții de condus personalizate.

În calitate de furnizor global de tehnologie și servicii, Bosch contribuie cu expertiza sa hardware și software la un sistem de cooperarea pentru dezvoltare. Bosch este, de asemenea, un lider în tehnologia senzorilor MEMS (sisteme microelectro-mecanice) care dezvoltă și produce senzori de presiune pentru pneuri utilizând standardul „Bluetooth Low Energy” (BLE). Prin îmbinarea acestei expertize va fi posibilă colectarea, procesarea și transmiterea datelor despre pneuri în timp real prin sistemul electronic de control al vehiculului, utilizând BLE cu un consum foarte scăzut de energie.

Articole similare

Ad