Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Creșterea producției în România și cozile de la vama cu Ungaria au facilitat un nou jucător pe piața de transport intermodal: CFL

CFL multimodal anunță deschiderea unei conexiuni intermodale noi între terminalul intermodal din Bettembourg-Dudelange (Luxemburg) și Railport Arad din Curtici (RO). Primul tren va pleca din Luxemburg către Curtici pe 8 octombrie. Conexiunea, care va lega Europa de Vest cu România, dar și cu Balcanii și Turcia, în general, vizează organizarea a trei trenuri dus-întors pe săptămână.

CFL multimodal explică introducerea acestei legături feroviare datorită numărului mare de expeditori care dețin locații de producție în România și a aglomerărilor zilnice de la punctele de trecere a frontierei româno-ungare.

Pentru acest proiect, CFL multimodal colaborează cu CFL cargo și Ecco Rail pentru transportul feroviar Acest tren va oferi o capacitate de 40 de sloturi potrivite pentru containere și remorci cu și fără macara. Ambele terminale sunt complet operaționale 24/7 și acționează ca noduri de acces către alte țări europene, cum ar fi prin Bettembourg către Franța, Belgia, Germania, Spania și prin Curtici către Turcia. Se așteaptă ca această soluție de transport să reducă emisiile de CO2 cu aproximativ 22.000 de tone în comparație cu transportul rutier.

„Vedem această oportunitate nu doar ca o simplă legătură între Bettembourg-Dudelange și Curtici, ci și ca un proiect mai ambițios care leagă România și țările BENELUX, precum și Turcia și Balcanii, de Europa de Vest. Suntem încântați să ne extindem portofoliul de clienți și să sprijinim ambițiile UE de a transfera transportul de marfă de pe șosea pe calea ferată”, subliniază Sven Löffler, Chief Commercial Officer la CFL multimodal.

„În cei 15 ani de activitate, Railport Arad a fost și este încă un pionier în domeniul intermodalității în România și în Europa Centrală și de Est. Suntem încrezători că, prin această nouă conexiune între Bettembourg-Dudelange și Curtici, promovăm din nou cea mai modernă modalitate de transport în regiunea noastră extinsă”, spune István Wagner, Director General Railport Arad.

Sursa foto: CFL multimodal x Railport Arad

Articole similare

Ad