Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLP îi cere CE să protejeze piața unică de controalele de la frontierele Germaniei

Așa cum v-am anunțat deja, Germania a introdus controale ale pașapoartelor la toate punctele sale de trecere a frontierei, ceea ce va face ca schimbul de mărfuri în Uniunea Europeană să fie mult mai dificil și nu va rezolva, crede asociația poloneză de transport și logistică TLP,  problemele Germaniei legate de migrație.

Deocamdată, recunoaște TLP, efectele controalelor la frontiera polono-germană nu sunt atât de puternice, deoarece intensitatea traficului este incomparabil mai mică decât la granițele de vest și de sud ale Germaniei. Dar operatorii polonezi vor fi afectați deoarece ei fac cele mai multe transporturi din Europa. Iar cursele lor către și dinspre Germania și către și dinspre alte țări cu tranzit prin Germania sunt în pericol, deoarece timpii mai mari de imobilizare din cauza aglomerației din frontiere aduc costuri mai mari și timpi de livrare mai lungi, scad eficiența utilizării mijloacelor de transport și fac imprevizibilă ora la care se va ajunge la locul de încărcare sau descărcare.

Prin urmare, TLP a solicitat Comisiei Europene să ia măsurile adecvate pentru a proteja piața unică și libera circulație a persoanelor și a mărfurilor.

Sursă foto: TLP

Articole similare

Ad