Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Opel lansează Movano HYDROGEN la IAA Transportation 2024, „O ofertă și mai puternică“

Anul trecut, Opel a vândut peste 125.000 de vehicule comerciale ușoare la nivel global, înregistrând o creștere semnificativă de 41% a vânzărilor de vehicule electrice. Florian Huettl, CEO-ul Opel, și-a exprimat dorința de a continua acest succes, prezentând la IAA Transportation noi produse de ultimă generație, inclusiv premiera mondială a modelului Opel Movano HYDROGEN. La standul Stellantis Pro One C70 din pavilionul 13, Xavier Peugeot, Senior Vice President al diviziei de vehicule comerciale Stellantis, a dezvăluit gama puternică de vehicule comerciale a Stellantis și noile vehicule inovatoare ale mărcii Opel.

Punctul forte al gamei Opel a fost Opel Movano HYDROGEN. CEO-ul Florian Huettl a anunțat că, pentru prima dată, cel mai mare model din familia Opel LCV va fi disponibil ca vehicul electric cu pile de combustie pe hidrogen. După lansarea Opel Vivaro HYDROGEN în 2021, primul transportor pe hidrogen de la un producător de vehicule, introducerea Movano HYDROGEN a reprezentat un pas important în consolidarea ofertei Opel în domeniul vehiculelor pe hidrogen.

Noul Opel Movano HYDROGEN combină propulsia cu pile de combustie pe hidrogen și o baterie plug-in, oferind o autonomie de peste 500 km (WLTP) și posibilitatea de a fi realimentat în mai puțin de 5 minute. Aceasta este o soluție ideală pentru clienții care au nevoie să parcurgă distanțe lungi fără emisii locale și cu realimentare rapidă. Motorul electric furnizează 110 kW (150 CP) și un cuplu de 410 Nm, iar bateria litiu-ion de 11 kWh oferă suport la pornire sau la accelerare. De asemenea, sistemul recuperează energia de frânare și o stochează sub formă de electricitate în baterie prin intermediul motorului electric care funcționează ca un generator.

„Evident, noul venit moștenește toate virtuțile fraților săi cu baterie electrică și diesel.”

Echipat cu o gamă largă de tehnologii electronice avansate, Opel Movano se situează în topul segmentului său. Este unul dintre primele vehicule din clasa sa ce oferă rulare asistată de nivel 2. De asemenea, impresionează printr-un volum de încărcare de până la 17 metri cubi, menținându-și funcționalitatea ridicată în utilizarea zilnică, indiferent de tipul de motorizare ales.

„Noul Movano are tot ce-i trebuie pentru a satisface cerințele clienților noștri – chiar dacă aceștia trebuie să transporte un Rocks Electric”,

a precizat Huettl, dezvăluind în același timp următorul membru al gamei Opel la IAA Transportation.

Articole similare

Ad