Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SFC Energy AG își extinde capacitatea globală de producție cu o nouă fabrică la Cluj

SFC Energy AG, unul dintre principalii furnizori de pile de combustie pe bază de hidrogen și metanol pentru soluții energetice hibride staționare, portabile și mobile, a atins o nouă etapă în extinderea sa internațională prin deschiderea unei noi unități de producție în Cluj. Această deschidere face parte dintr-o serie actuală de investiții a companiei pentru capacitatea sa globală de producție, răspunzând astfel cererii în creștere pentru soluțiile SFC.

În ultimii ani, relația dintre SFC și România, membră a UE, s-a intensificat semnificativ. Ca parte a concentrării sale strategice de a deveni un furnizor de sisteme, în octombrie 2011 SFC Energy a achiziționat grupul olandez PBF B.V., care își desfășura activitatea în România din 2009.

La deschiderea unității din Cluj, aproximativ 20 de persoane erau angajate, iar datorită cererii mai mari pentru soluțiile SFC, numărul angajaților a urcat la aproximativ 115. Astfel, aproximativ 30% din forța de muncă globală a companiei, care însumează 421 de angajați, va fi concentrată în România până la finalul primului semestru din 2024, evidențiind importanța strategică a acestei locații pentru întregul grup.

Noua clădire, aflată în imediata apropiere a amplasamentului existent, a deschis calea pentru următoarea etapă a creșterii planificate a SFC Energy.

De asemenea, unitatea de producție nou creată a fost special planificată și echipată de SFC pentru a îndeplini propriile cerințe și nevoi. Au fost create condiții optime pentru angajați și pentru producția de pile de combustie cu metanol și hidrogen, precum și soluții de gestionare a energiei. Mediul de producție modern include aer condiționat în zonele sensibile de producție pentru a îndeplini și mai bine standardele înalte de calitate pe care clienții SFC le-au apreciat întotdeauna.

Clădirea se întinde pe o suprafață de peste 4.600 de metri pătrați și oferă un spațiu mai mult decât dublu față de locația anterioară. Un sistem fotovoltaic asigură aprovizionarea sustenabilă cu energie. Pe lângă producție vor fi centralizate în noua locație și achizițiile funcționale, asigurarea calității, serviciile pentru clienți, resursele umane și administrația. Activitățile de cercetare și dezvoltare existente vor fi extinse și finanțată de UE, ca parte a inițiativei privind hidrogenul, în timp ce cooperarea de zeci de ani cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va fi intensificată. Producția de soluții din segmentul Clean Power Management, inclusiv bobine, ansambluri de bobine și acționări liniare, este în curs de intensificare. Acest lucru este valabil și pentru soluțiile din segmentul Clean Energy, în special pentru componenta principală, celula de combustie cu metanol sau hidrogen. Scopul companiei este de a atinge o capacitate de producție de aproximativ 3.000 de pile de combustie până la finalul anului. O extindere treptată la 30.000 de pile de combustie pe an fiind planificată pentru finalul lui 2028.

„Extinderea capacității noastre de producție este un pas important în creșterea noastră și o contribuție concretă la decarbonizare. Împreună cu dublarea deja finalizată a capacității noastre MEA din Swindon (Marea Britanie) și cu extinderea succesivă a capacității de pile de combustie aici, la Cluj, suntem capabili să ne ducem ritmul și performanța pentru clienții noștri la un nou nivel. În calitate de membru al Consiliului de Administrație, doresc să mulțumesc sincer tuturor participanților interni și externi la proiect care au contribuit la atingerea cu succes și în timp util a acestei etape.”,

a declarat Dr. Peter Podesser, CEO al SFC Energy AG.

Articole similare

Ad