Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Închiderea pentru 6 luni a tunelului Somport va afecta grav transportul cu Franța

Precipitațiile abundente înregistrate în Pirinei la sfârșitul săptămânii trecute au provocat pagube semnificative care au dus la închiderea tunelurilor Somport și Bielsa din cauza alunecărilor de teren, în primul caz într-un punct de pe drumul francez N-134 și în al doilea caz pe drumul A-138.

În acest sens, consecințele pe care această închidere le va avea asupra transportului rutier vor fi destul de grave. Conform estimărilor autorităților franceze, va fi nevoie de cel puțin 6 luni pentru a efectua lucrările necesare pentru repararea drumului după alunecările de teren cauzate de ploile torențiale.

Astfel, sutele de camioane spaniole care foloseau zilnic tunelul Somport, care traversează Pirineii centrali între valea Aragon (Spania) și valea Aspe (Franța), vor trebui să ocolească 300 km pentru a ajunge în Franța prin frontiera de la Irun. Creșterea aglomerației zilnice afectează în mod constant acest punct de trecere a frontierei, afectând, de asemenea, miile de pelerini spanioli care călătoresc cu autobuzul pe această rută către sanctuarul francez de la Lourdes, situat la doar 100 km de punctul de trecere a frontierei.

Prin urmare, FENADISMER va îndemna guvernul spaniol să facă presiuni asupra autorităților franceze pentru a accelera cât mai mult posibil repararea drumului afectat, având în vedere importanța acestui drum pentru legătura dintre Spania și Franța prin Pirineii centrali.

sursa foto: FENADISMER

Articole similare

Ad