Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IAA Transportation 2024: ZF își extinde în continuare poziția de lider al industriei vehiculelor comerciale

În calitate de grup tehnologic lider în industria vehiculelor comerciale, ZF prezintă inovații și tehnologii revoluționare la IAA Transportation 2024 din Hanovra, Germania. Accentul se pune pe cele mai recente soluții pentru electrificarea, automatizarea și siguranța vehiculelor comerciale Acestea includ o platformă de e-mobilitate, conceptul de remorcă electrică TrailTrax, software-ul de șasiu cubiX și cea mai recentă versiune a sistemului de asistență la frânarea de urgență OnGuardMAX. Cu acestea și cu alte elemente tehnologice de vârf, ZF își subliniază rolul cheie în transformarea industriei vehiculelor comerciale. ZF primește, de asemenea, numeroase comenzi noi din partea clienților, în valoare de miliarde de euro, subliniind și mai mult poziția sa de lider internațional în sectorul vehiculelor de transport.

ZF stabilește ritmul în industria vehiculelor comerciale

ZF a obținut numeroase comenzi noi din partea clienților pentru cele mai recente soluții ale sale în domeniile tehnologiei șasiului, siguranței și electrificării. De exemplu, ZF se așteaptă ca producția de sisteme de acționare electrică pentru vehicule comerciale să se dubleze în următoarele 12 luni. Comenzile deja confirmate în valoare de 5 miliarde de euro subliniază poziția puternică a ZF pe piață – în special în Europa, unde compania devine numărul unu în ceea ce privește tehnologiile de transmisie electrificate pentru vehicule comerciale.

De asemenea, ZF anticipează o creștere suplimentară a sistemelor de tracțiune electrică, în special pe piețele din Asia-Pacific și America de Nord. Un exemplu: cererea în creștere pentru soluția de preluare a puterii electrice eWorX, pentru care ZF se așteaptă ca cererea să se dubleze în următorii ani. De asemenea, ZF observă deja interesul inițial al clienților pentru software-ul de șasiu cubiX, recent introdus. O versiune special dezvoltată pentru vehiculele comerciale este disponibilă din luna iunie a acestui an.

Acest lucru se aplică, în mod similar, noului asistent de frânare de urgență OnGuardMAX. În general, ZF se așteaptă la o creștere de 20% în domeniul sistemelor avansate de asistență a șoferului (ADAS) până în 2030.

Stabilirea cursului strategic – baza succesului actual și viitor

Cu cea mai largă gamă de produse și soluții de pe piață, ZF este cel mai de succes furnizor mondial de tehnologii pentru vehicule comerciale. Grupul a pus deja bazele strategice pentru acest succes actual și viitor în ultimii ani prin achizițiile strategice ale TRW și WABCO. Cu aceste extinderi ale portofoliului, ZF se află într-o poziție unică pentru a genera sinergii între diviziile sale. Aceste sinergii, combinate cu o flexibilitate în producție, oferă ZF avantaje competitive decisive în industria vehiculelor comerciale.

Inovații la IAA 2024

Grupul ZF prezintă vizitatorilor de la IAA Transportation 2024 numeroase puncte de atracție tehnologice, cum ar fi noua platformă modulară de e-mobility. Această platformă constă din diferite motoare electronice, invertoare corespunzătoare, o transmisie cu trei viteze, precum și componentele electrice asociate. Acest pachet modular cuprinzător oferă producătorilor flexibilitatea de a configura sistemul de e-motorizare în funcție de cerințele lor specifice. De la vehicule de livrare pe ultimul kilometru la camioane de 44 de tone, kitul îndeplinește o gamă largă de cerințe. Acesta permite adaptarea flexibilă la diferite categorii de vehicule și sprijină astfel decarbonizarea rapidă în industria vehiculelor comerciale.

Un alt punct culminant este conceptul TrailTrax pentru electrificarea semiremorcilor. Acest sistem inovator integrează axul de tracțiune electrică AxTrax 2 de la ZF și un sistem modular de baterii cu remorca EBS. Împreună, aceste componente contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu până la 16 procente. Sistemul transformă un camion diesel greu într-un vehicul hibrid, ceea ce nu numai că scade consumul de combustibil, dar reduce semnificativ și emisiile de CO2. În plus, sistemul poate fi utilizat ca un hibrid plug-in, ceea ce maximizează și mai mult economiile.

ZF expune, de asemenea, noua transmisie hibridă TraXon 2. Această transmisie permite funcții de conducere pur electrice atât pentru vehiculele comerciale complet hibride, cât și pentru cele plug-in hybrid. Dezvoltarea acestei transmisii demonstrează în mod impresionant transferul tehnologic de succes în cadrul grupului ZF. Tehnologia hibridă ZF a fost dezvoltată inițial pentru autoturisme și adaptată ulterior la cerințele specifice ale vehiculelor comerciale. Cu ajutorul acesteia, ZF oferă o soluție care îndeplinește cerințele unei mobilități moderne și durabile.

Coordonatorul de control al mișcării vehiculelor comerciale cubiX este bine primit de clienți

Un alt exemplu de utilizare cu succes a sinergiilor din cadrul Grupului este soluția software cubiX pentru diferite clasificări de vehicule. Acest software avansat de control al mișcării optimizează comportamentul de conducere al vehiculelor comerciale în ceea ce privește stabilitatea, siguranța și performanța. cubiX contribuie la standardizarea și simplificarea proceselor de dezvoltare și permite producătorilor să profite de oportunitățile de diferențiere ale funcțiilor sale de șasiu. După ce a fost prezentat chiar în luna iunie a acestui an, ZF a primit deja interesul inițial pentru cubiX din partea producătorilor de vehicule comerciale.

Soluții pentru vehicule comerciale pentru mai multă siguranță

ZF prezintă, de asemenea, un nou asistent de schimbare a benzii de circulație pentru camioane. Acest sistem utilizează tehnologia radar și a camerei pentru a face schimbările de bandă mai sigure. Acesta monitorizează în permanență situația din trafic și sprijină activ șoferul la schimbarea benzii. Acest lucru este deosebit de important pentru camioanele cu remorcă, deoarece astfel de manevre prezintă un risc ridicat de accidente. Conform cercetărilor efectuate în Germania, ZF Lane Change Assistant poate preveni potențial până la 12% din accidentele de pe autostrăzi, ceea ce reprezintă o contribuție semnificativă la siguranța rutieră.

Noua versiune a sistemului de asistență la frânarea de urgență OnGuardMAX pentru piața europeană este un alt punct de atracție la IAA 2024. Acest sistem recunoaște și reacționează independent la obstacolele din traficul rutier. Acesta va fi utilizat pentru prima dată de producători în camioanele de serie, în combinație cu noua platformă de frânare mBSP XBS. OnGuardMAX depășește în multe domenii orientările GSR actuale. Acesta poate identifica atât obiectele în mișcare, cât și cele staționare și poate iniția manevrele de frânare corespunzătoare. ZF stabilește astfel un nou standard în siguranța activă a vehiculelor comerciale și aduce o contribuție semnificativă la prevenirea accidentelor.

În perioada 17-22 septembrie 2024, vizitatorii IAA Transportation 2024 din Hanovra vor avea ocazia să experimenteze live multe dintre tehnologiile inovatoare ZF în pavilionul 21, standul B54 și să facă schimb de idei cu experții ZF.

Articole similare

Ad