Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

OMV Petrom introduce în premieră pe piața românească o nouă tehnologie de foraj automat

Cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, OMV Petrom a lansat o nouă campanie de foraj folosind o instalație automatizată de ultimă generație de la Foraj Sonde Videle. Campania se concentrează pe zăcăminte din Oltenia, Muntenia și Moldova, cu planuri de extindere în alte regiuni din portofoliul companiei. Obiectivul este identificarea de noi resurse în zăcăminte mature, cu o atenție deosebită asupra siguranței și eficienței operațiunilor de foraj. Până acum, au fost finalizate două sonde de gaze, respectând termenele și bugetul, cu o eficiență mai mare față de metodele tradiționale de foraj.

Instalația automată de foraj face parte din programul de digitalizare DigitUP al OMV și evidențiază colaborarea dintre OMV și OMV Petrom. Fabricată de compania olandeză Huisman, cunoscută pentru inovații în energie regenerabilă și sectorul petrolier și gaze, instalația îmbină gândirea inovatoare cu excelența operațională. Automatizarea reduce erorile umane și îmbunătățește eficiența și siguranța, permițând controlul de la distanță al operațiunilor. De asemenea, sistemul său central electric optimizează consumul de combustibil și reduce amprenta de carbon.

Proiectată pentru a răspunde cerințelor actuale de viteză și flexibilitate, instalația de foraj este extrem de mobilă și capabilă pentru a se deplasa rapid între sonde și locații diferite. În timpul funcționării, colectează și analizează date pentru a crește eficiența producției și a preveni dificultățile geologice, tehnice sau operaționale. Aplicabilitatea acestei noi tehnologii depășește operațiunile tradiționale de petrol și gaze, putând fi folosită și în proiecte geotermale și de captare și stocare a carbonului.

„Noile tehnologii ne ajută să creștem producția din zăcămintele mature și contribuie la minimizarea impactului asupra mediului. Suntem foarte mândri, alături de colegii de la OMV și de partenerul nostru, Foraj Sonde Videle, să folosim una dintre cele mai eficiente energetic instalații de foraj onshore din lume.”,

a declarat Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitățile de Explorare și Producție.

Articole similare

Ad