Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CHEP Europe obține nivelul de recunoaștere EcoVadis Platinum pentru al patrulea an consecutiv

Furnizorul de soluții pentru lanțul de aprovizionare, CHEP Europe a obținut pentru al patrulea an consecutiv nivelul de rating EcoVadis Platinum, pentru realizările sale în materie de sustenabilitate în 2023. Aceasta reprezintă cea mai înaltă recunoaștere acordată unui furnizor de soluții pentru lanțul de aprovizionare de la organizația globală de evaluare a sustenabilității companiilor. Astfel, CHEP se menține în topul celor mai sustenabile 1% companii din categoria „Închiriere și leasing de alte utilaje, echipamente și mijloace fixe” la nivel global.

EcoVadis evaluează 130.000 de companii cu activități economice din 220 de domenii, respectiv din 180 de țări, folosind o metodologie care măsoară calitatea sistemului de management al sustenabilității pe baza a trei piloni: politici, acțiuni și rezultate. Companiile sunt analizate prin 21 de criterii grupate în patru teme: mediu, condiții de muncă și drepturile omului, etică și achiziții durabile. CHEP se remarcă prin angajamentele sale față de inițiativele de sustenabilitate, precum obiectivele bazate pe știință, a Pactului Global al Națiunilor Unite (UNGC), și prin programele de conștientizare oferit clienților și angajaților cu privire la reducerea deșeurilor, la problemele de sănătate și siguranță.

„Suntem încântați să primim încă o recunoaștere pentru eforturile noastre în domeniul sustenabilității”, a declarat Alejandro Tostado, Sustainability & Government Affairs Lead, CHEP Europe. „Obiectivul nostru este cel de a deschide calea către lanțuri de aprovizionare regenerative. Ca pionieri ai economiei circulare, ne angajăm să promovăm eforturile colaborative pentru rezolvarea unor provocări majore ale prezentului: decarbonizarea lanțului global de aprovizionare și regenerarea resurselor naturale.”

Această recunoaștere completează alte clasamente de sustenabilitate corporative în care CHEP și compania sa mamă, Brambles, au fost incluse în ultimul an. Brambles s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai sustenabile 100 de corporații la nivel global, conform listei Global 100 realizată de Corporate Knights, și a rămas pe locul 1 în sectorul său economic în Indicele de sustenabilitate Dow Jones.

În 2024, Brambles a fost inclusă de TIME Magazine în prima sa listă a celor mai sustenabile companii din lume, ocupând locul al patrulea din 500 de organizații. De asemenea, Brambles este lider în sectorul său economic și singura companie din sectorul Transport, Logistică și Aviație care se clasează în top 100 realizat de prestigioasa publicație.

Realizările CHEP și Brambles reflectă în depășirea obiectivelor de sustenabilitate din ultimii ani și ambițiile pentru 2025, care se concentrează pe dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare regenerative. Printre obiectivele lor se numără utilizarea de cherestea 100% din surse gestionate durabil, menținută în ultimii patru ani, eliminarea deșeurilor de produse la groapa de gunoi și extinderea modelului circular către mai mulți clienți din mai multe regiuni la nivel global.

Articole similare

Ad