Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

NEPI Rockcastle a achiziționat centrul comercial Magnolia Shopping Centre din Polonia

NEPI Rockcastle, prin filiala sa integral deținută NE Property B.V., a achiziționat la 27 septembrie 2024 toate acțiunile emise în compania Kasama Investments sp. z.o.o., deținătorul centrului comercial Magnolia Park. Vânzătorul a fost Union Investment Real Estate GmbH, care gestionează fondul imobiliar deschis UniImmo: Europe. Astfel, tranzacția include transferul proprietății Magnolia Park către NEPI Rockcastle.

Magnolia Park este un important centru comercial cu o suprafață închiriabilă brută (“GLA”) de 100.000 mp, situat în Wroclaw, al treilea cel mai mare oraș din Polonia, cu peste 670.000 de locuitori. Wroclaw este unul dintre cele mai puternice orașe din Polonia din punct de vedere economic, cu o putere de cumpărare în medie de 37,5%, peste media națională. Orașul are o populație în continuă creștere datorită centrului universitar Wroclaw, care a accelerat în ultimii ani, atrăgând mulți tineri din provincie, din zonele apropiate, cât și străini.

Vânzătorul Union Investment Real Estate GmbH este deținut în proporție de 90% direct de Union Asset Management Holding AG, iar restul de diverși investitori, dintre care niciunul nu este parte afiliată a societății.

Tranzacția este în conformitate cu strategia de investiții a companiei NEPI Rockcastle de a crește concentrarea portofoliului său în țări cu rating și de a se concentra asupra proprietăților de bază dominante pe piețele lor locale.

Cu o zonă de influență imediată de peste 360.000 de persoane (la 15 minute de mers cu mașina) și o zonă de influență regională de aproape 1,4 milioane de persoane (la o oră de mers cu mașina), proprietatea se bucură de o locație strategică în oraș, cu vizibilitate și accesibilitate excelentă atât cu mașina, cât și cu transportul public.

De asemenea, Magnolia Park are certificare BREEAM Excellent (Asset Performance) și o rată de ocupare excelentă de peste 99%, incluzând chiriași, precum Carrefour, Primark, Castorama, Decathlon, Media Markt, Peek & Cloppenburg, Zara, Half Price, H&M, Reserved, TK Maxx și Helios. Proprietatea are performanțe operaționale excelente și este bine poziționată pentru creșterea viitoare, atât organic, cât și prin continuarea aprecierii capitalului.

„NEPI Rockcastle tocmai a achiziționat una dintre cele mai bune proprietăți de retail din Polonia. Magnolia Park are un GLA de 100.000 mp și este un centru comercial dominant într-unul dintre cele mai mari și mai bogate orașe din țară. Achiziția consolidează în mod semnificativ portofoliul grupului și îi consolidează poziția de principal proprietar de proprietăți de retail din Europa Centrală și de Est, cu un istoric solid în ceea ce privește adăugarea de plus valoare a activelor achiziționate, după cum reiese din cele mai recente achiziții ale noastre. Proprietatea are un potențial semnificativ de creștere, ce va stimula creșterea NEPI Rockcastle în următorii ani.”,

a precizat Rüdiger Dany, CEO.

Prețul total de cumpărare pentru tranzacție este de 373 de milioane de euro (“prețul de cumpărare”), inclusiv plata integrală a datoriilor restante ale obiectivului.

Încheierea tranzacției este condiționată numai de plata prețului de cumpărare, data efectivă a tranzacției fiind estimată la 1 octombrie 2024. Prețul de cumpărare va fi finanțat din lichiditățile și facilitățile de credit ale societății.

Contractul de cumpărare pentru tranzacție conține angajamente, garanții și despăgubiri tipice unei tranzacții de această natură.

Articole similare

Ad