Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemul de stocare a energiei Power House de la Kiesling, pe locul al doilea la ITA la categoria Mediu

La categoria Mediu din cadrul International Trailer Award au concurat șase producători, cu șapte soluții, iar câștigător a fost, așa cum v-am anunțat deja, Thermo King, cu agregatul frigorific A-500e Spectrum AxlePower.

Pe locul al doilea s-a clasat Kiesling, care a înscris în competiție sistemul de stocare a energiei Power House, necesar deoarece utilizarea în tot mai mare măsură a camioanelor electrice presupune capacități mari de încărcare pe care infrastructura actuală nu le poate oferi. În plus, costurile cu energia electrică sunt mai mari când este vorba de o putere mare (încărcare rapidă), indiferent de consum. În sistemele staționare de stocare, energia electrică de la centralele fotovoltaice sau eoliene poate fi stocată și utilizată pentru încărcarea vehiculelor, ceea ce reduce sarcina maximă și crește capacitatea totală de încărcare. Iar Power House înlocuiește containerele utilizate anterior printr-o structură izolată (cu o valoare K sub 0,4 W/m2K), special concepută și construită pentru sistemele de stocare a energiei electrice de până la aproximativ 1MWh. Ea vine și cu invertoarele asociate și poate fi instalată, de exemplu, într-o parcare, folosind un excavator.

Power House dispune de aer condiționat, pentru a menține temperatura la 20-25 grade Celsius, ceea ce crește siguranța și respectă condițiile de acordare a garanției pentru baterii, și face posibilă operarea optimă a sistemelor de baterii sensibile, ceea ce le crește eficiența și le prelungește durata de viață. Soluția Kiesling se folosește oriunde trebuie stocată temporar energie electrică, adică nu numai în transportul cu vehicule electrice, care se pot astfel încărca mai ieftin și mai eficient, ci și pentru furnizorii de energie și firmele de utilități municipale. Power House are un etaj în pământ, deci cablurile de înaltă tensiune sunt așezate în siguranță subteran, ferite și de incendii, iar dispunerea lor este simplă și sigură și întreținerea sau inspecția sunt posibile în orice moment. Spațiul dintre etaje izolează și protejează elementele bateriei de pe sol de răceala podelei. Sistemul poate fi mutat la nevoie oriunde și oricând, iar panourile din care este construit sunt reciclabile la fel ca panourile din care sunt confecționate suprastructurile frigorifice Kiesling.

Articole similare

Ad