Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PepsiCo a automatizat primul său depozit din Polonia cu Mecalux

Grupul de intralogistică Mecalux a instalat primul depozit automatizat al PepsiCo în Polonia. Principala companie globală de alimente și băuturi își desfășoară activitatea de-a lungul râului Vistula încă din anii 1970, deschizând prima sa fabrică în Michrów în 1991. Cu 9.000 de locații pentru produse finite, acest spațiu face parte din fabrica Środa Śląska. Fabrica – cea mai durabilă din Europa a multinaționalei – este responsabilă de distribuirea zilnică a mii de paleți de cartofi.

Instalațiile, care se întind pe o suprafață de mărimea a șapte terenuri de fotbal, „produc pungi de cartofi prăjiți și alte gustări pentru piața europeană, în principal pentru Germania”, precizează PepsiCo. În fiecare an, Środa Śląska primește 60.000 de tone de cartofi pentru a produce Lay’s și 15.000 de tone de porumb pentru a produce chipsurile Doritos.

PepsiCo își îndeplinește nivelurile ridicate de producție cu ajutorul depozitului automatizat Mecalux. Instalația primește mărfurile prin intermediul noilor sisteme electrice de monorail și transportoare pentru paleți, executând mii de mișcări continue în fiecare zi. Aceste soluții contribuie la optimizarea globală a lanțului de aprovizionare al PepsiCo; de asemenea, multinaționala a apelat recent la Mecalux pentru a-și echipa fabrica din Veurne (Belgia), una dintre cele mai mari din Europa.

În plus, PepsiCo va implementa sistemul de gestionare a depozitelor Easy WMS de la Mecalux pentru a controla starea stocurilor în timp real. Acest software va fi integrat cu sistemul ERP al PepsiCo pentru a asigura buna desfășurare a operațiunilor, coordonând fluxurile de bunuri de la producție până când sunt pregătite pentru distribuirea către clienți. „Procesul de producție este complet integrat cu depozitul automatizat. Aceasta înseamnă că fiecare pungă de chipsuri este transferată automat de la producție la preluare, paletizare și încărcare în camion”, spune Maciej Pietrusa, manager de depozit pentru PepsiCo Polonia în Środa Śląska.

Articole similare

Ad