Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a deschis în portul Göteborg o stație de alimentare cu hidrogen pentru traficul greu

O stație de alimentare cu hidrogen pentru traficul greu a fost deschisă în portul Göteborg. Stația este situată direct lângă una dintre cele mai aglomerate porți ale portului, care este, de asemenea, una dintre cele mai aglomerate locații pentru camioane din Suedia. Stația furnizează exclusiv hidrogen verde.

„Fluxul mare de camioane către port și posibilitatea de a realimenta utilajele de lucru fac ca locația pentru această stație de alimentare cu hidrogen să fie ideală. În combinație cu mai multe stații de încărcare existente în jurul portului, transportul terestru greu din Portul Gothenburg este acum pe deplin pregătit pentru o tranziție atât la electricitate, cât și la hidrogen”, spune Viktor Allgurén, șeful departamentului de inovare din Portul Gothenburg.

Stația este situată chiar lângă poarta 6 – intrarea în terminalul RoRo Gothenburg. Drumul de acces care duce la poartă este unul dintre cele mai intens circulate drumuri din Suedia, cu 400.000 de treceri de vehicule grele în fiecare an. Atunci când Stena Line își va muta actualele terminale din Germania și Danemarca la Arendal, chiar la vest de terminalul RoRo, se așteaptă ca numărul de vehicule din zonă să crească și mai mult în următorii ani.

Stația este operată de Hydri, o companie axată pe construirea unei rețele suedeze de infrastructură de hidrogen prin intermediul a aproximativ 20 de stații de hidrogen în perioada 2024 și 2025. Stația din portul Göteborg este prima și este parțial finanțată de Agenția Suedeză pentru Energie.

„Hidrogenul verde are un mare potențial de a conduce tranziția transportului greu. Cu această stație de alimentare, deschidem calea către un sector al transporturilor neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Michel Thomas, CEO al Qarlbo Energy și președinte al Consiliului de administrație al Hydri.

sursa foto: Hydri

Articole similare

Ad