Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Arriva plasează o comandă strategică pentru 157 de autobuze din noua generație VDL Citea

VDL Bus & Coach a primit o comandă pentru până la 157 de autobuze electrice noi din partea grupului Arriva, care va începe se opereze de anul viitor un nou contract de concesiune în West Brabant, Olanda. Este vorba despre 58 de autobuze Citea de nouă generație, tip LE-122, plus alte 99 de tip LE-135. Arriva, împreună cu provincia North Brabant, au comandat anterior 64 de autobuze Citea în diferite configurații.

Cele 58 de Citea LE-122 vor fi echipate cu baterii de tracțiune de 429 kWh, în timp ce modelele 99 LE-135 vor primi baterii de tracțiune de 368 kWh. Toate cele 157 de vehicule noi pentru Arriva vor fi echipate cu prize de încărcare CCS Combo 2 pe ambele părți, pentru flexibilitate la încărcare în autobază. În plus, vehiculele vor avea camere video în locul oglinzilor convenționale  și vor fi echipate cu un sistem inovator de control al temperaturii la bord.

Toate vehiculele au iluminare interioară suplimentară și vor fi echipate cu scaune premium, pentru un confort optim al pasagerilor. În plus, sunt configurate cu rampă electrică pentru scaune cu rotile, Isofix și un AED, dar și cu un pachet complet de sisteme de siguranță și de asistență a șoferului, conform celei mai recente directive GSR: cruise control cu limitator de viteză, sistem de monitorizare a presiunii din pneuri (TPMS), senzori de lumină și ploaie, avertizare pentru unghiul mort, recunoașterea semnelor de circulație, detecția somnolenței șoferului, sistem de alertă acustică (AVAS) și cameră pentru marșarier.

Ca noutate, autobuzele vor fi branduite Bravo și Bravodirect, culorile corporative roșu, violet și albastru urmând să fie reflectate în husele scaunelor, barele de susținere și podea.

„Cu această extindere, facem un alt pas important în ambițiile noastre de zero emisii“, a declarat Jan Pieter Been, director regional Arriva South. „Peste 90% din transportul public din West Brabant, care este asigurat de Arriva, va fi efectuat în curând cu autobuze electrice – un număr de care suntem mândri și care se potrivește obiectivului nostru de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de CO2 în Brabant până în 2027.“

Articole similare

Ad