Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemul automat de cuplare de la Krone/Aucos, pe locul al treilea la ITA la categoria Șasiu

La categoria Șasiu din cadrul International Trailer Award au concurat patru producători, fiecare cu o inovație, și pe primele două locuri s-au clasat Kässbohrer, cu 12-15 Flexi Curtainsider, și Schmitz Cargobull, cu S.CS Mega DB.

Podiumul a fost completat de Krone, cu un sistem automat de cuplare realizat în colaborare cu Aucos, care face posibilă cuplarea semiremorcilor cu autotractoare convenționale și cu autotractoare ce în mod normal au, pentru alimentare, conexiuni electrice și aeriene. Inovația constă din faptul că utilizarea sistemului de cuplare automată, de exemplu pentru transportul de la un hub la altul, permite cuplarea complet automată a conexiunilor electrice și aeriene cu autotractoarele din terminale, fără a fi necesară intervenția șoferului. Sistemul generează economii semnificative de timp și manevrarea lui necesită un efort relativ mic. Mai ales că în hub-uri și terminale se pune un mare accent pe optimizarea timpilor.

Practic, un autotractor aduce o semiremorcă echipată cu acest sistem de cuplare automată într-un terminal, șoferul decuplează camionul prin scoaterea prizelor electrice și de aer, coborârea trenului de aterizare, deschiderea șeii de cuplare și ieșirea de sub remorcă, iar în locul lui se deplasează sub semiremorcă autotractorul din terminal, timp în care primul camion își reia conexiunile electrice și aeriene. Sistemul Powerline este conectat automat de la camionul din terminal la semiremorcă pentru a asigura funcționarea iluminării remorcii.

Articole similare

Ad