Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

“Lean” nu insemana doar reducerea pierderilor

Daca in anii ´80 abordarea Lean presupunea in mare parte reducerea deseurilor (pierderi conform abordarii Lean n.r.), acum principiile Lean au progresat dincolo de abordarea „verde“ si optimizarea proceselor din supply chain care afecteaza flexibilitatea afacerii.
Abordarea lean de azi se potriveste in egala masura producatorilor si furnizorilor de servicii logistice. ”New Lean” presupune un supply chain cu viziune spre viitor in care procesele pentru reducerea deseurilor sunt abordate diferit pentru a fi mai flexibile, mai rapide si mai agile. Se estimeaza ca evolutia tehnologica – roboti industriali, vehicule autonome, solutii pentru managementul afacerii – creste productivitatea operationala cu 66%. Expertii AsstrA Associated Traffic AG au descris mai multi factori cheie ai sistemului ”Lean”.
 

Una dintre provocarile ”New Lean” este integrarea operatiunilor din afaceri diferite intr-un sistem unificat, complet operational unde toate partile, inclusiv productia, marketingul, distributia si transportul lucreaza eficient. ”Pentru a face toate componentele lantului sa opereze mai flexibil trebuie sa te asiguri ca optimizarea deseurilor a fost setata adecvat in structura operationala interna, si ca toate elementele fuctioneaza eficient pentru o profitabilitate ridicata. O optimizare complet operationala ajuta la reducerea deseurilor, reduce cheltuielile si asigura o buna amortizare a investitiei“, a spus Denis Gural COO AsstrA. ”Lean” nu insemana doar reducerea deseurilor, ci asigura gasirea celei mai bune cai in acest sens.

Articole similare

Ad