HELLENIC DAIRIES S.A., compania care deține Fabrica de Lapte din Brașov și comercializează produse sub brandul Olympus în România, a deschis o nouă fabrică în Cipru, dedicată exclusiv producției de brânză Halloumi cu Denumire de Origine Protejată (D.O.P.). Aceasta reprezintă o investiție strategică, de aproximativ 70 de milioane de euro, și are rolul de a consolida poziția Grupului în sectorul lactatelor. Situată în zona industrială Tseri, Nicosia, fabrica se întinde pe o suprafață de 12.000 mp, având o capacitate anuală de producție de 18.000 de tone, ceea ce va contribui astfel cu 40% la producția totală de Halloumi din Cipru.
Noua fabrică de brânză Halloumi din Cipru a grupului HELLENIC DAIRIES S.A. este proiectată să respecte cele mai înalte standarde de sustenabilitate, utilizând tehnologii „verzi” avansate. Totodată, fabrica include o unitate de tratare anaerobă a apelor uzate, care produce biogaz pentru a acoperi o parte din necesarul de energie termică. În plus, o parte din consumul de energie electrică este asigurat de un sistem de panouri fotovoltaice de 3,2 MW. Pentru a combate problema deficitului de apă, unitatea dispune de un sistem de recuperare a apei tratate, care poate fi utilizată în scopuri secundare.
Prin această investiție, HELLENIC DAIRIES își reafirmă angajamentul față de calitate, autenticitate și inovație, contribuind la satisfacerea cererii globale pentru produse lactate autentice, respectând tradiția mediteraneană. Compania vizează să aducă pe piață produse autentice, de calitate superioară, accesibile și adaptate preferințelor locale. Acest lucru se reflectă și în poziționarea brânzei Olympus Halloumi D.O.P. pe rafturile din țară, începând din 2022, pentru a răspunde cerințelor consumatorilor.
Tot astfel, HELLENIC DAIRIES își întărește prezența internațională, oferind consumatorilor din întreaga lume produse de calitate, autentice și sustenabile.