In conditiile in care multe domenii au fost afectate de criza din ultimii ani, sectorul industriei alimentare a fost oarecum ferit, atins doar de unele fluctuatii reflectate in scaderea consumului. Astfel, sectorul de cofetarie si patiserie, chiar daca a fost caracterizat si de inchiderea unor unitati de desfacere, a insemnat pentru majoritatea producatorilor o nisa care a avut si mai are inca multe de oferit.
In plus, sectorul sandwich-urilor si semipreparatelor a devenit absolut infloritor, majoritatea lanturilor de supermarketuri oferind in prezent astfel de produse.
O noua etapa a programului „Arilog pentru copii“ a constituit prilejul prin care copiii membrilor si ai jurnalistilor au vizitat fabrica Tip Top, care are ca obiect de activitate productia si comercializarea produselor de cofetarie si patiserie prin reteaua de magazine proprii sau prin distribuitori.
Astfel, cei prezenti au putut observa in sectia Cofetarie modul de fabricare a torturilor, prajiturilor si a placintelor rulate cu ajutorul diverselor masini de prelucrare, apoi au urmarit in sectia Patiserie procesul de fabricare, cu ajutorul unor utilaje automate speciale, a produselor de patiserie, precum si modul de procesare a mancarii, realizarea sandwich-urilor in sistem tehnologic computerizat si modul de ambalare a produselor in cadrul sectiei de Catering.
O retea in plina dezvoltare
Tip Top Food Industry, cel mai mare lant de cofetarii din Romania, care activeaza din 1993, are in prezent circa 500 de angajati, din care 300 la fabrica din Bucuresti. Lantul de desfacere cuprinde, pe langa cele 20 de magazine …