Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

1,3 miliarde de tone de mancare sunt aruncate in fiecare an

Potrivit unui studiu al Organizatiei FAO (Safe Food and the Food and Agriculture Organization), aproape o treime din intreaga cantitate de alimente produsa in lume pentru consumul uman, adica aproape 1,3 miliarde de tone, este aruncata sau pierduta. Studiul a aratat ca in statele industrializate cele mai multe pierderi au loc in prima parte a lantului logistic si in stadiul de consum. In regiunile dezvoltate, ali­men­tele se pierd in principal in sta­diile primare si de mijloc ale lan­tu­lui logistic, mai putine in stadiul de consum. Pana la 40% din alimente sunt aruncate deoarece au depasit termenul de valabilitate inainte de a fi consumate.
Cu ocazia Interpack, Amcor a oferit mai multe solutii de impachetari ce pot ajuta la extinderea termenului de valabilitate al produselor. Una din acestea este Amcor N-Gage, o gama de ambalare cu protectie ri­dicata, cu filme protectoare ce pot fi folosite la mezeluri si preparate proaspete.

Articole similare

Ad