Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a inaugurat primul traseu turistic in Bucuresti

RATB a inaugurat, la sfarsitul lui iulie, primul traseu turistic din Capitala, „Bucharest City Tour“, cu o lungime de 15,4 km, care acopera cele mai importante obiective turistice din oras: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Bucharest City Tour va fi deservit de patru autobuze supraetajate Ayats, pe sasiu Volvo, care au o capacitate de 77 de locuri. Vehiculele au transmisie automata ZF si sunt prevazute cu camere de luat vederi pentru cele doua compartimente de pasageri, dar si ca soferul sa vada in spatele vehiculului. De la inceputul lui august, in fiecare autobuz exista si o prezentare a obiectivelor turistice, in limbile romana si engleza.
Vehiculele vor circula la un interval de 15 minute, intre orele 10:00 si 22:00. Pretul biletului este de 25 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copii, iar „piticii“ sub sapte ani insotiti de adulti au gratuitate. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se cumpara din autobuz.
Cele patru Ayats au fost inchiriate de la regia de transport din Constanta pentru trei luni. Daca proiectul va avea succes, pentru 2012 se va lua in considerare cumpararea unor autobuze proprii. Costul pe kilometru calculat de RATB este de 10 lei. Toate cheltuielile cu exploatarea si chiria vor fi suportate de operatorul de transport. In acelasi timp, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se va implica in promovarea Bucharest City Tour.
La Constanta functioneaza celelalte sase autobuze Ayats, pe traseul turistic din Mamaia. In fiecare weekend, unul dintre ele este inchiriat de municipalitatea din Mangalia, pentru a deservi traseul Mangalia-Olimp.

Articole similare

Ad