Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producatorii romani sunt tot mai apreciati

Aaylex este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din tara, cu o experienta de peste 30 de ani in industrie si mai mult de 2.000 de angajati. Grupul dispune de un abator propriu care a costat 54 de milioane de euro si are o capacitate de 9.000 de capete pe ora, unde se proceseaza toate animalele ce provin de la fermele acestuia. Iar produsele finite se comercializeaza sub brandul CocoRico in special pe piata romaneasca, in proportie de 70%, dar si in state comunitare si necomunitare.
 
Unitatile de business ale Aaylex sunt specializate in diferite procese operationale, incepand de la productia hranei pentru pasari, reproductie, incubatie, cresterea puilor de carne si pana la abatorizare si distributie. Grupul este format din mai multe companii romanesti si are ca piloni principali Avicola Buzau, Aaylex Production si Aaylex Distribution.
Avand ca baza experienta Avicola Buzau si investind in calitate, siguranta alimentara si gustul produselor, Aaylex a integrat activitatile de productie astfel incat rezultatele sa fie usor de urmarit si monitorizat. „Produsele noastre inglobeaza tehnologie de ultima ora, calitate de top in ceea ce priveste materiile prime, fie ca vorbim de genetica puilor sau de calitatea cerealelor si a furajelor folosite, grija fata de bunastarea animalelor, responsabilitatea fata de mediul inconjurator, intr-un cuvant, respectul pentru un produs natural, cu care ne mandrim, atat pe piata interna, cat si pe cea externa“, a explicat Bogdan Grama, directorul general Aaylex
 
Abator de 54 de milioane de euro
In 2011, compania a reusit sa finalizeze una dintre cele mai importante investitii, un abator propriu la Buzau, care reprezinta o investitie greenfield de 54 milioane de euro si este gestionat de Aalyex Prod. Acesta este unul dintre cele mai mari si mai moderne abatoare din Europa, iar la numai trei luni de la inaugurare a obtinut autorizatia pentru comert extracomunitar. 
Capacitatea actuala de abatorizare a Aaylex este de 9.000 de capete pe ora, procesand in prezent intregul efectiv de animale provenit din fermele grupului. Abatorul produce 60.000 t de carne/an, iar cei 850 de angajati de aici livreaza zilnic 220-240 t de produs finit.
Dupa abatorizare, carnea este verificata constant prin analizele de laborator, atat de catre departamentul de calitate intern, cat si de reprezentantii organismelor de reglementare sanitar-veterinare.
Sistemul de refrigerare permite o racire rapida a carnii si ambalajelor de ultima generatie, care impreuna ofera carnii o valabilitate de pana la 14 zile si contribuie la asigurarea unui management integrat al calitatii produselor. Acestea detin si certificarea Halal, fapt care contribuie la competitivitatea lor externa.
 
Produsele CocoRico se gasesc in toata tara…
Principala piata de desfacere a produselor CocoRico este cea interna, unde se comercializeaza 70% din productie. Iar aici cererea de sortimente este foarte diferentiata pe zone sau pe tipuri de clienti.
 

Articole similare

Ad