Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul, un domeniu tot mai ofertant pentru furnizorii de softuri

In cadrul conferintei „Excelenta in Supply Chain Management“, pe care a organizat-o la jumatatea lunii trecute la Bucuresti, Aptus Software a anuntat ca a inceput sa ofere, pe langa sistemele profesionale WMS pentru care este deja binecunoscut pe piata, si solutii IT destinate transportului, date fiind importanta acestui domeniu si posibilitatile numeroase de eficientizare si de scadere a costurilor pe care le ofera. Ca o curiozitate, de exemplu, compania de logistica Amazon pregateste o solutie de transport de la depozit la clientul final cu ajutorul dronelor, dar pana atunci trebuie gasite solutii pentru organizarea mai eficienta a transportului traditional.
 

Indiferent de canalul ales pentru vanzari – prin distribuitori, magazine traditionale, online s.a. – de complexitatea lui si de preocuparea care i se arata, nu pot fi neglijate nici gestiunea produselor in depozit si livrarea lor catre clienti, si nici problemele si provocarile pe care le aduc aceste doua activitati.
Asa cum puncteaza Miruna Rad, director de vanzari Aptus Software, regulile in transport sunt dure, negocierile sunt stranse, iar transportatorii nu sunt deloc usor de schimbat in pripa. In plus, timpul de livrare este uneori foarte mare, deoarece in Romania drumurile sunt aglomerate, infrastructura este deficitara si deseori apar si restrictii de circulatie. Deci e cu atat mai important ca firmele de transport sa poata face rutare eficienta, sa aiba rute dinamice si harti incluse, rutare la nivel de strada si alte beneficii pe care le aduce noul sistem de la Aptus, si care permite realizarea unui numar mai mic de kilometri si reduce costurile de transport. In plus, uneori se poate oprimi o comanda si dispecerul sa nu stie pe ce ruta sa o aloce, or, aceasta solutie software recomanda ruta optima tinand cont de echilibrul dintre eficienta si service level.
O alta provocare in domeniu este adusa de faptul ca de multe ori camioanele pleaca partial incarcate si se pune problema gasirii unei solutii care sa permita folosirea la maximum a capacitatii fiecarui mijloc de transport si o vizibilitate buna asupra intregii flote, fie ea proprie, fie subcontractata.
In plus, organizatorul de transport pierde mult timp pentru a stabili efectiv detaliile despre cursa, or, noul sistem Aptus ii permite sa economiseasca timp si sa se concentreze asupra cat mai multor scenarii „dar daca…?“, pentru a crea rute eficiente si a le planifica rapid si fara erori.
„In toate mediile profesionale se vorbeste de omni channel market“, …

Articole similare