Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trestia de zahar, aurul brazilian


Daca economia braziliana este inca in recesiune, agricultura, si mai ales cultura trestiei de zahar se dezvolta intr-un ritm sustinut, mai ales ca vremea si pretul modial al zaharului au fost foarte bune anul acesta.
Trestia de zahar a inceput sa fie cultivata in secolele XVI-XVII, azi fiind un sector international de referinta. Avantajele Braziliei sunt, pe langa climat, faptul ca exista posibilitatea cresterii zonei de culturi fara a lua din suprafetele destinate altor produse alimentare. Astfel, Brazilia a devenit cel mai mare producator mondial din trestie de zahar, planta cu un continut de zahar mult mai ridicat decat cel din sfecla.
 

Trestia de zahar este sursa a 80% din productia de zahar din intreaga lume. Productia globala este de 180 de milioane de tone, din care Brazilia produce 35. Piata internationala de zahar e in jur de 60 de milioane de tone pe an, din care Brazilia acopera 27.
Cererea de zahar creste cu 2-3% pe an, 2017 fiind al treilea an consecutiv in care consumul de zahar depaseste productia, ceea ce ii impulsioneaza pe industriasii brazilieni nu numai sa isi extinda suprafetele cultivate, ci si sa creasca productivitatea. Se preconizeaza ca cererea din 2020 va fi de 200 de milioane de tone de zahar, pretul fiind tranzactionat pe bursa.

Articole similare