Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fiat si PSA investesc impreuna

Fabrica SEVEL (Société Européenne de Véhicules Légers) din Atessa, un joint venture intre Fiat Group Automobiles si PSA-Peugeot Citroën, va primi o investitie de circa 700 milioane de euro, pe o perioada de cinci ani, pentru achizitionarea a 60 de roboti pentru operatiunile de sudura, renovarea a 25 de sisteme de vopsitorie, innoirea dotarilor unei linii de asamblare si o completa reorganizare a logisticii. 550 de milioane vin de la Fiat-Chrysler si 150 milioane de la PSA. Astfel se pregateste terenul pentru cresterea productiei de utilitare Fiat Ducato, Peugeot Boxer si Citroën Jumper.
 

Una dintre cele mai mari fabrici de vehicule comerciale din lume, SEVEL Sud, localizata in Atessa, Italia, produce anual 300.000 de unitati din cele trei marci, cu circa 6.000 de angajati. Parteneriatul a inceput in 1979 si este valabil pana in 2019. Fiat si PSA-Peugeot Citroën au mai avut o astfel de colaborare, in Franta, SEVEL Nord, care a fost incheiata in 2012, cu cinci ani mai devreme decat se stabilise, PSA preluand cele 50% din actiunile Fiat.
Fabrica din Atessa este formata din patru unitati: ambutisare caroserie, asamblare si doua vopsitorii. Atessa este cea mai mare fabrica de vehicule comerciale din lume, cu o suprafata operationala de 1.165.000 m2, cu 700 roboti de productie si …

Articole similare