Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

HHLA și MAN testează camioane autonome în portul Hamburg

Hamburg Hafen und Logistik AG (HHLA) și MAN au testat cu succes camioane autonome în operațiuni reale de transport în cadrul Terminalul de Containere HHLA Altenwerder (CTA) din portul Hamburg.

Testele fac parte din proiectul „Hamburg TruckPilot“. Scopul proiectului este de a dezvolta soluții de automatizare pentru transportul rutier. Mai concret, se are în vedere utilizarea specifică a clientului și cum pot fi integrate aceste camioane autonome în procesul de manipulare a containerelor în cadrul CTA. După faza de pregătire și testare, au avut loc primele teste în condiții reale la sfârșitul lunii mai, unde camioanele prototip, echipate cu sisteme electronice de automatizare, au condus în operațiuni logistice regulate. Compania de logistică Weets a transportat containere de 40ft de la Weets Logistic Center din Soltau la Hamburg în numele VW Group Logistics. Camioanele au condus autonom pe autostrada A7, iar la intrarea în terminalul Altenwerder, chiar la poarta de acces, șoferul companiei de logistică a luat loc pe scaunul pasagerului și a făcut loc unui șofer instruit de la MAN. Aceasta a monitorizat funcțiile de conducere autonomă și intervenit doar acolo unde a fost necesar pentru a prelua sarcina șoferului. Camionul prototip a accelerat cu grijă independent, a condus cu 25 km / h până la depozitul blocului și a manevrat șasiul containerului înapoi pe banda alocată. După manipularea containerului, a avut loc călătoria autonomă de întoarcere la poarta de verificare.

Proiectul Hamburg TruckPilot face parte din parteneriatul strategic de mobilitate dintre Hamburg și Grupul Volkswagen. La Congresul Mondial ITS din octombrie 2021 care va avea loc chiar la Hamburg, partenerii proiectului vor prezenta rezultatele detaliate ale proiectului.

Articole similare

Ad